Pokud rádi vaříte brambory, nevylévejte vodu, která vám po uvaření zbyde. Je totiž velmi cenná a můžete ji využít v celé domácnosti, ale také na zahradě.
Vývar, ať hovězí, nebo kuřecí, je oblíbenou pochoutkou u nás i v zahraničí. Můžete ho uvařit různými způsoby, záleží jen na tom, jaký si vyberete recept.
Chcete-li vytvořit mistrovské kulinářské dílo, musíte mít po ruce ty správné ingredience a bylinky. Čerstvým bylinkám na dochucení se vyrovná jen máloco, proto je dobré mít doma za oknem svůj vlastní malý záhonek.
Mražené knedlíky nebo noky bez náplně i s masovou nebo ovocnou náplní mohou být první pomocí při příchodu večer z práce, kdy rodina očekává teplé jídlo.
Mikrovlnnou troubu najdete snad v každé kuchyni. Můžete v ní uvařit jednoduché snídaně, ohřát oběd z předchozího dne nebo rozmrazit potraviny. Trvá to jen několik minut a jídlo máte teplé a můžete ho sníst.
Občas se i nejlepším kuchařům stane nehoda a na plotně zůstane připálený hrnec nebo pánev. Je to sice velká nepříjemnost, kterou budete muset řešit, ale není to tak složité, jak byste si mohli myslet.
Používáte doma na vaření plyn? Je to velmi efektivní a poměrně úsporný způsob, nicméně i tady platí, že se vždycky dá ušetřit ještě více.
Rádi připravujete zdravé a chutné pokrmy pro celou rodinu, ale chcete si také vychutnat trochu pohody při volném čase? Pak je vhodné se zamyslet nad plánováním samotného vaření a času stráveného v kuchyni.