Bublinkovou fólii jistě všichni dobře známe. Věděli jste ale, že se nehodí jen pro balení zboží?
Jak je známo, každá police v ledničce má jinou teplotu, a proto bychom měli vědět, kam jednotlivé potraviny uložit, aby se nekazily a vydržely čerstvé delší dobu.
Jahody jsou velmi oblíbenou letní plodinou, kterou si můžeme snadno na své zahradě vypěstovat. Najdeme je také na farmářských trzích nebo si je můžeme koupit ve stánku u silnice.
Pokud máte rádi med, je jasné, že ho nejčastěji skladujete ve sklenici s dobře uzavíratelným víčkem. Dřevo by mohlo absorbovat jeho vůni, a pokud se med setká s kovem, může ztratit své nutriční vlastnosti.
Pokud si potrpíte na kvalitní potraviny, měli byste vědět, jak je skladovat v lednici. Každá má totiž svoje místo, podle toho, jaká je v něm teplota.
Zmrazit dnes můžete skoro všechno. Sezonní ovoce a zelenina nebo maso a ryby se často skladují při nízkých teplotách. Jak ale zajistit, že se neobjeví bakterie, jako například Listeria monocytogenes?
Vejce jsou nejen základní potravinou, která by neměla chybět v žádné domácnosti, ale také jsou zdrojem bílkovin a dalších živin, které naše tělo potřebuje. Je ovšem důležité vědět, jak vejce skladovat, aby vydržela dlouho čerstvá.
Med většinou nakupujeme ve velkých sklenicích, ve kterých ho také uchováváme. Je to asi nejvýhodnější varianta, navíc při správném skladování máte jistotu, že vám med vydrží opravdu dlouho.