Máte ratanový nebo proutěný zahradní nábytek a nechcete, aby se během zimy nebo nepříznivého počasí zničil? Často se může stát, že ho vystavíme plísním nebo velmi nízkým teplotám, což mu vůbec nesvědčí.
Jestli chcete některé potraviny uchovat po dlouhý čas, může se stát, že za nějakou dobu se stanou škodlivými našemu zdraví nebo už nebudou tolik dobré.
Skladování potravin je nekonečné téma pro mnoho žen v domácnosti.
Jak je známo, každá police v ledničce má jinou teplotu, a proto bychom měli vědět, kam jednotlivé potraviny uložit, aby se nekazily a vydržely čerstvé delší dobu.
Jahody jsou velmi oblíbenou letní plodinou, kterou si můžeme snadno na své zahradě vypěstovat. Najdeme je také na farmářských trzích nebo si je můžeme koupit ve stánku u silnice.
Pokud máte rádi med, je jasné, že ho nejčastěji skladujete ve sklenici s dobře uzavíratelným víčkem. Dřevo by mohlo absorbovat jeho vůni, a pokud se med setká s kovem, může ztratit své nutriční vlastnosti.
Pokud si potrpíte na kvalitní potraviny, měli byste vědět, jak je skladovat v lednici. Každá má totiž svoje místo, podle toho, jaká je v něm teplota.
Zmrazit dnes můžete skoro všechno. Sezonní ovoce a zelenina nebo maso a ryby se často skladují při nízkých teplotách. Jak ale zajistit, že se neobjeví bakterie, jako například Listeria monocytogenes?