Čištění trouby patří mezi činnosti, které nejsou oblíbené. Celkově úklid kuchyně je na dlouhou trať. Musíte totiž uklidit nejen samotnou linku, ale věnovat se musíte také čištění lednice, mikrovlnky nebo trouby.
Trouba je spotřebič, který využíváme téměř denně. Může se v ní upéct sladký koláč, připravit pečené kuře nebo zapéct brambory.
Mikrovlnnou troubu najdete snad v každé kuchyni. Můžete v ní uvařit jednoduché snídaně, ohřát oběd z předchozího dne nebo rozmrazit potraviny. Trvá to jen několik minut a jídlo máte teplé a můžete ho sníst.
Výroba vlastního čističe není nic složitého. Kuchyně patří k místům, kde se nečistoty nebo skvrny vytvoří velmi snadno, ale zároveň je těžké je odstranit.
Spálené hrnce, zbytky jídla na plotně, páchnoucí lednička, skvrny na stěnách a silně znečištěná mikrovlnná trouba. Úklid kuchyně dá zabrat, protože při něm bojujete s mastnotou i zašlou špínou.
Všichni chceme mít troubu, sporák i zbytek kuchyně dokonale čisté. Bohužel u většiny povrchů v kuchyni je čištění složité a zdlouhavé, protože je plné tuků a zbytků jídla.
Troubu můžete čistit buď chemickými přípravky, které koupíte v obchodech, nebo si můžete vyrobit domácí prostředky. Další možností jsou produkty, které najdete doma v kuchyni a většinou je využíváte na jiné činnost než na čištění trouby.
Po každém použití by se měla trouba i mikrovlnná trouba vyčistit, aby byla připravená na příště.