Pokud si potrpíte na kvalitní potraviny, měli byste vědět, jak je skladovat v lednici. Každá má totiž svoje místo, podle toho, jaká je v něm teplota.
Moli milují kuchyně a hlavně spíže. Mají tam dostatek potravy a trvá dlouhou dobu, než vůbec zjistíte, že se vám ubytovali v nádobě s moukou nebo v čokoládě. Nejčastěji chodí na mouku, rýži nebo těstoviny.
Zmrazit dnes můžete skoro všechno. Sezonní ovoce a zelenina nebo maso a ryby se často skladují při nízkých teplotách. Jak ale zajistit, že se neobjeví bakterie, jako například Listeria monocytogenes?
Mikrovlnnou troubu najdete snad v každé kuchyni. Můžete v ní uvařit jednoduché snídaně, ohřát oběd z předchozího dne nebo rozmrazit potraviny. Trvá to jen několik minut a jídlo máte teplé a můžete ho sníst.
Věděli jste o tom, že můžete zamrazit některé potraviny, které byste na první pohled do mrazáku nedali? Kromě toho můžete zamrazit hotová jídla, zeleninu i některé ovoce. Nejvíce se ale zamrazuje maso, které v mrazáku vydrží i několik měsíců.
Jaký pohled se vám otevírá při návštěvě chladničky? Kastrůlek vlevo obsahuje včerejší těstoviny a další zbylé potraviny, vpravo se nachází naopak ovadlá zelenina nebo zbytek sýra?
Zápach linoucí se z lednice je velmi nepříjemný. Nemusí automaticky znamenat, že máte v lednici uložené zkažené jídlo. Specifická aromata se totiž mohou v lednici smísit a vytvořit nelibou vůni, která nás obklopí při každém otevření dvířek.
Kukuřičný škrob je zapomenutou ingrediencí, kterou si mnozí z nás koupili kvůli jednomu receptu a pak ji uložili zpátky do spíže.