Anise 2785512 1920

Proč se vyhýbat smažení, zápach z jídla lze odstranit jednoduchým přírodním trikem

Všichni občas milujeme, hranolky, řízky, langoše a jiná smažená jídla. Pro vaše děti budete ti nejlepší kuchaři na světě, když k večeři připravíte voňavé palačinky. Nevýhodou těchto ne příliš zdravých pokrmů bývá zápach, který po smažení zůstane. Někdo může namítnout, že po smažení řízků to v bytě voní, ale tato vůně se nám dostane do vlasů, oblečení, závěsů a tam ji zrovna mít nechceme.

Věděli jste, že prostředky, kterými se snadno zbavíte takovéhoto zápachu máte s největší pravděpodobností doma?

Jaká je jejich výhoda?

  • Dostupnost
  • Přijatelná cena
  • 100% přírodní
Mohlo by vás zajímat:  Čerstvý česnek lze sklízet i v zimě. Stačí mu zajistit živiny a ochranu před mrazem

Ocet

Při smažení dejte vařit vodu s octem na vedlejší plotýnku. Nezakrývejte pokličkou a nechte mírně probublávat po celou dobu smažení.  Ocet můžete použít vinný i jablečný.

Hřebíček

Nemáte rádi vůni octa? Zkuste vhodit do vroucí vody pár hřebíčků. Toto malé koření pachy nejen zneutralizuje, ale místnost příjemně provoní. Zvláště účinným pomocníkem bývá při smažení hranolek.

Zdroj obrázku: Pixabay.com

Skořice celá a vanilkový lusk

Také vám vůně skořice nebo vanilky připomíná vánoční pohodu. Proč si toto uklidňující a příjemné aroma nedopřát i ve dny všední a do vroucí vody vhodit místo hřebíčku skořici nebo vanilkový lusk. Nejen že se zbavíte nepříjemných pachů, ale vaše kuchyň bude vonět po Vánocích.

Mohlo by vás zajímat:  Stopku mravencům v domácnosti lze vystavit poměrně snadno. To hlavní mají lidé doma, jenom to přehlíží

Plátek jablka

Připravte si jablko zbavené jádřince a nakrájejte jej asi na 0.5 cm široké plátky.

Při smažení vložte osušený plátek jablka přímo k pokrmu do rozpáleného oleje. Po zhnědnutí jablka je vždy nutné vyměnit plátek za čerstvý.

Zdroj obrázku: Pixabay.com

Citrónová šťáva

Pro eliminaci zápachu ze smažených pokrmů můžete pánvičku vytřít též citrónovou šťávou. Nejen že se zbavíte nepříjemné vůně, ale váš pokrm dostane velmi svěží příchuť. Citrón je vhodný zejména při přípravě rybích specialit.

Mohlo by vás zajímat:  Recyklace může být zábava. Staré plechovky se promění v praktické i dekorativní kousky

Petrželka

Přidejte čerstvou petrželku přímo do oleje ke smažícímu se pokrmu a zápach zmizí.

Dodržováním několika jednoduchých zásad při smažení, eliminujete nepříjemný zápach ve vaší kuchyni

 

Olej v pávi nepřepalujte, ale snažte se udržovat optimální teplotu oleje při smažení. Mějte otevřené okno a snažte se používat digestoř. Jakmile dokončíte smažení, nenechávejte olej na pánvi, ale udržujte své nádobí v čistotě a použitý olej vyhoďte. Jestliže vlastníte fritézu s pachovým filtrem používejte ji.

Přidat na Seznam.cz