Proč se vyhýbat smažení, zápach z jídla lze odstranit jednoduchým přírodním trikem
Všichni občas milujeme, hranolky, řízky, langoše a jiná smažená jídla. Pro vaše děti budete ti nejlepší kuchaři na světě, když k večeři připravíte voňavé palačinky. Nevýhodou těchto ne příliš zdravých pokrmů bývá zápach, který po smažení zůstane. Někdo může namítnout, že po smažení řízků to v bytě voní, ale tato vůně se nám dostane do vlasů, oblečení, závěsů a tam ji zrovna mít nechceme.
Věděli jste, že prostředky, kterými se snadno zbavíte takovéhoto zápachu máte s největší pravděpodobností doma?
Jaká je jejich výhoda?
- Dostupnost
- Přijatelná cena
- 100% přírodní
Ocet
Při smažení dejte vařit vodu s octem na vedlejší plotýnku. Nezakrývejte pokličkou a nechte mírně probublávat po celou dobu smažení. Ocet můžete použít vinný i jablečný.
Hřebíček
Nemáte rádi vůni octa? Zkuste vhodit do vroucí vody pár hřebíčků. Toto malé koření pachy nejen zneutralizuje, ale místnost příjemně provoní. Zvláště účinným pomocníkem bývá při smažení hranolek.
Skořice celá a vanilkový lusk
Také vám vůně skořice nebo vanilky připomíná vánoční pohodu. Proč si toto uklidňující a příjemné aroma nedopřát i ve dny všední a do vroucí vody vhodit místo hřebíčku skořici nebo vanilkový lusk. Nejen že se zbavíte nepříjemných pachů, ale vaše kuchyň bude vonět po Vánocích.
Plátek jablka
Připravte si jablko zbavené jádřince a nakrájejte jej asi na 0.5 cm široké plátky.
Při smažení vložte osušený plátek jablka přímo k pokrmu do rozpáleného oleje. Po zhnědnutí jablka je vždy nutné vyměnit plátek za čerstvý.
Citrónová šťáva
Pro eliminaci zápachu ze smažených pokrmů můžete pánvičku vytřít též citrónovou šťávou. Nejen že se zbavíte nepříjemné vůně, ale váš pokrm dostane velmi svěží příchuť. Citrón je vhodný zejména při přípravě rybích specialit.
Petrželka
Přidejte čerstvou petrželku přímo do oleje ke smažícímu se pokrmu a zápach zmizí.
Dodržováním několika jednoduchých zásad při smažení, eliminujete nepříjemný zápach ve vaší kuchyni
Olej v pávi nepřepalujte, ale snažte se udržovat optimální teplotu oleje při smažení. Mějte otevřené okno a snažte se používat digestoř. Jakmile dokončíte smažení, nenechávejte olej na pánvi, ale udržujte své nádobí v čistotě a použitý olej vyhoďte. Jestliže vlastníte fritézu s pachovým filtrem používejte ji.