Vintage 4896141 1920[1]

Kdo dává minci do mrazáku, může ušetřit tisíce a vyhne se zdravotním problémům

Mrazák je dnes už zcela běžnou výbavou současných domácností. Někdo ho má samostatně, jiný jako součást lednice. Jeho výhody jsou jasné. Díky zmrazení dokážeme potraviny uchovat i dlouhé měsíce, oproti dnům po které by vydržely v běžné lednici. Co ale může být rizikem, to je špatně fungující mrazák.

Takový, který může v některých případech vypadávat a přestávat chladit. V takovém případě může teplota uvnitř kolísat, což uloženým potravinám rozhodně neškodí. Jak se tomuto stavu vyvarovat? Bez opravy nijak. A jak na takový stav vůbec přijít? Je to jednoduší, než mnozí tuší.

Mohlo by vás zajímat:  Dokonale čistá indukční deska je ozdobou každé moderní kuchyně. Díky domácím prostředkům bude jen zářit

Za vaší nepřítomnosti

Při odjezdu na dovolenou vše zajistíte – topení, domácí mazlíčky, zavřená okna. Ovšem, jedno se nedá zajístit, jito je mrazák. Když v domácnosti vypadne proud, takový mrazák na tom může být nejhůře. Jenže jak to zjistit, pokud nemám digitální hodiny? A co je vlastně na tom, když na pár hodin nepojede proud? Pokud bude proud přerušený například na tři hodiny, nic tak zlého se nestane, ale když se dodávka energie přeruší na celý den, mohou se naskytnout komplikace spojené s potravinami umístěné v mrazáku.

Mohlo by vás zajímat:  Běžná houbička na nádobí obsahuje víc bakterií, než toaleta. Mnoho hospodyněk neví, jak je odstranit

Zejména pokud zde máte umístěné kuřecí, ale i jiné maso. Jestliže se maso rozmrazí a následně se zmrazí, nechutná dobře. Navíc se v něm tvoří bakterie, jako jsou Salmonella a E.coli. Tím, že se maso rozmrazí, bakterie se rozmnožují. Jakmile maso znovu zmrzne, bakterie se stanou nepohyblivé, ale při dalším rozmrazení ožívají i bakterie. Pokud se tyto bakterie ve střevech člověka rozmnoží více, než by měly, mohou nastat velké zdravotní nepříjemnosti.

Zdroj obrázku: Pixabay

Neohrožujte sebe a své milé

A to nemluvě o jiných potravinách, které nechutnají vůbec dobře, když se opakovaně rozmrazují. Velmi jednoduchým trikem můžete zjistit, zda se váš mrazák rozpustil, nebo je vše tak, jak má být. K tomu využijete tyto dvě věci:

  • Vaničku od másla
  • Minci

Naplňte plastovou vaničku vodou a nechte ji v mrazáku zmrazit. Jakmile voda ve vaničce úplně zamrzne, poté na led položte minci a dejte zpět do mrazáku. Až se vrátíte z dovolené a mince bude stále na stejném místě, je vše v pořádku. Jakmile bude mince na dně vaničky, mrazák byl rozpuštěný.

Přidat na Seznam.cz