Zmrazit dnes můžete skoro všechno. Sezonní ovoce a zelenina nebo maso a ryby se často skladují při nízkých teplotách. Jak ale zajistit, že se neobjeví bakterie, jako například Listeria monocytogenes?
Věděli jste o tom, že můžete zamrazit některé potraviny, které byste na první pohled do mrazáku nedali? Kromě toho můžete zamrazit hotová jídla, zeleninu i některé ovoce. Nejvíce se ale zamrazuje maso, které v mrazáku vydrží i několik měsíců.
Nejčastěji lidé volí k zamrazování maso, ovoce, zeleninu, bylinky a případně i některé druhy pečiva. Málokdo ovšem zkoumá obecná pravidla tohoto konání.
Mraznička a lednička v kuchyni jsou spotřebiče, bez kterých si dnes už nedovedeme kuchyň ani představit. Ulehčují život, protože v nich můžete skladovat potraviny i hotová jídla, aniž bychom se o ně museli dál starat.
Mrazák je dnes už zcela běžnou výbavou současných domácností. Někdo ho má samostatně, jiný jako součást lednice. Jeho výhody jsou jasné.
Někdy se hodí bleskurychlé sušení vypraného prádla, jenže pokud není léto nebo nemáte sušičku, jaké existují další způsoby rychlého sušení? Mnoho lidí říká, že jiné sušení neexistuje a není to možné, co si myslíte vy? Je možné usušit prádlo jiným a rychlým způsobem, i když jste várku prádla nenechali pořádně vyždímat, a to pomalu dosucha? Budete překvapeni, ale máme pro vás jeden účinný trik.