Jestli nemáte jistotu, kdy jste kupovali například jedlou sodu nebo droždí, jednoduchými triky můžete zjistit, jestli je ještě můžete použít.
Vajíčka jsou oblíbenou potravinou snad po celém světě. Můžete si je připravit různými způsoby, mnoho lidí ale netuší, že využít se mohou také skořápky, které většinou končí v odpadkovém koši.
Vejce jsou nejen základní potravinou, která by neměla chybět v žádné domácnosti, ale také jsou zdrojem bílkovin a dalších živin, které naše tělo potřebuje. Je ovšem důležité vědět, jak vejce skladovat, aby vydržela dlouho čerstvá.
Nákup vajíček je pro každého z nás jakousi rutinou. Málokdo se však zamyslí nad jejich označením a případnou čerstvostí. Primárně nakupující zajímá, zda nejsou pomačkaná a poničená. Poradíme vám, na co se obecně zaměřit.
Dopřáváte si k snídani pravidelně vejce? Potom prospíváte svému zdraví. Tento živočišný produkt je totiž nabitý vitamíny a také minerálními látkami. Vajíčka obsahují například vitamín A, D, E, K a B.
Pokud si uvaříte několik vajec, která ani nesníte, často je vrátíte zpátky do ledničky na místo, kde máte uložená neuvařená vejce. Jak ale poté poznat, které si můžete rozklepnout a sníst ke snídani na chlebu?
Moderní kuchyně přichází neustále s něčím nový, netradičním a neotřelým. Věděli jste, že vejce můžete vařit i bez vody? Vaření vajec rozhodně není jednoduchou disciplínou, a to ani pro zkušené a profesionální kuchaře. Může se to zdát jednoduché, ale každý vám potvrdí, že není. Vaření vajec je velkým tématem i v Čechách, protože hodně z nás má domácí vejce a jednoduše jde u nás o oblíbenou surovinu.