Správně uvařit vejce lze i bez vody, stačí trik s horkým vzduchem

Moderní kuchyně přichází neustále s něčím nový, netradičním a neotřelým. Věděli jste, že vejce můžete vařit i bez vody? Vaření vajec rozhodně není jednoduchou disciplínou, a to ani pro zkušené a profesionální kuchaře. Může se to zdát jednoduché, ale každý vám potvrdí, že není. Vaření vajec je velkým tématem i v Čechách, protože hodně z nás má domácí vejce a jednoduše jde u nás o oblíbenou surovinu.

Na první pohled se může zdát, že uvařit vejce natvrdo je velice snadné. Jakmile to ale zkusíte, uvědomíte si, že to nakonec tak jednoduché není. A to zejména v případě, že ho chcete mít uvařené skutečně dobře a přitom chcete, aby se vám dobře loupalo. Základem je přitom pochopitelně doba vaření, ale také teplota vody a kvalita vajec.

Znáte správný čas?

Dobu vaření není jednoduché stanovit přesně, protože hodně záleží na kvalitě a stáří vajec. Dokonce nemusíte trefit ani dobu, po jakou mají být vejce uchovány ve vodě po vaření, což může ovlivnit skořápku. To ztěžuje její následné odstranění. Odborníci proto přišli s novou metodou přípravy vajec natvrdo, díky kterým si budete vždy jistí, že je vejce hotové a bude se vám dobře loupat skořápka.

Mohlo by vás zajímat:  Některé bylinky a koření najdou neobvyklé využití v lékárničce nebo domácnosti
Zdroj obrázku: Pixabay.com

Nový způsob vaření

V poslední době se dostává do módy nová kuchyňská metoda, která slibuje dokonalý výsledek i těm, kterým se nikdy nepodařilo připravit vejce správně. Trik je docela jednoduchý, ale budete k tomu potřebovat pár věcí. Na klasický hrnec a vodu ovšem hned zapomeňte. K přípravě své oblíbené pochoutky potřebujete:

  • vejce (ideálně čerstvá a domácí),
  • horkovzdušnou fritézu.

Jak postupovat? Jednoduše dejte vejce do horkovzdušné fritézy po dobu 12 minut při teplotě 130 stupňů a máte hotovo. Horkovzdušná fritéza je taková, která funguje i bez oleje. Skvělá je hlavně proto, že se ohřeje na požadovanou teplotu a cirkuluje vzduch pod tlakem ve varném prostoru. To vám umožní jídlo připravit rovnoměrně, a to bez ohledu na použitou surovinu.

Přidat na Seznam.cz