Domácí zavařeniny, mražené jídlo i ostatní skladované produkty je nutné spotřebovat do určité doby od zaskladnění. Víte, jak dlouho vám vydrží kompoty?
Romantické nebo rodinné večeře by nebyly to pravé bez jídelny. Stejně je tomu i v případě setkání s přáteli. Jídelna je místo, které spojuje rodinu a přátele nad tím, co máme všichni rádi – jídlem.
Skladujete doma jídlo? Tak se jisté také potýkáte s tím, že některé potraviny velmi rychle podléhají zkáze a ztrácí na svojí kvalitě.
Stále častěji se hovoří o tom, že je nadměrné sucho a vody je čím dál méně. Také jste si položili otázku, zda nám někdy nebude hrozit nedostatek vody?
Čím nahradit vajíčko a jak vyřešit nedostatek cukru? Nebo nevíte, jak udělat našlehané těsto na palačinky bez kuchyňského robota?
Máte pocit, že při každém otevření ledničky se k vám nese nepříjemný zápach? Takové aroma může spolehlivě být i v celé místnosti, pokud je chladnička otevírána pravidelně. Naučte se proto své potraviny skladovat chytře, aby se zápach nerozprostřel po celém okolí. Pokud nebudete jednotlivé potraviny skladovat správně, aroma se bude mísit a téměř vždy vznikne nepříjemný zápach. Kontrolujte jídlo pravidelně Stává se vám, že nakoupíte jídlo a už po několika dnech je zkažené?
Poslední dobou se stále více zvyšuje riziko, že se potkáte s nakaženou osobou a půjdete do karantény. Tato izolace trvá 10 dní a ačkoli se můžete cítit skvěle, přesto můžete být infekční. V takovém případě se do obchodů chvíli jen tak nepodíváte a oceníte, když budete mít doma pořádnou zásobu různorodých typů potravin. Příprava je základ Nejlépe uděláte, když si nakoupíte jistou dávku potravin s dlouhou trvanlivostí. Samozřejmě se nezásobte, jako by svět očekával jadernou válku.