Stačí jen drobná chyba při skladování jídla a hospodyňky čeká náročné čištění zapáchající lednice
Máte pocit, že při každém otevření ledničky se k vám nese nepříjemný zápach? Takové aroma může spolehlivě být i v celé místnosti, pokud je chladnička otevírána pravidelně. Naučte se proto své potraviny skladovat chytře, aby se zápach nerozprostřel po celém okolí. Pokud nebudete jednotlivé potraviny skladovat správně, aroma se bude mísit a téměř vždy vznikne nepříjemný zápach.
Kontrolujte jídlo pravidelně
Stává se vám, že nakoupíte jídlo a už po několika dnech je zkažené? Pravděpodobně ho neuchováváte správným způsobem. Jídlo kontrolujte každý den, a odstraňujte všechny prošlé potraviny po záruce. Zápach z nich a nebezpečné plísně by se totiž v lednici mohly rozšířit.
Jakmile přinesete z obchodu vejce, vyjměte je z papírového obalu. Právě tyto kartony jsou zdrojem mnoha bakterií, které se pak v chladničce nebezpečně šíří. Pokud si nechcete zadělat na trávící obtíže, raději vejce přendejte do organizmu přímo v chladničce.

Obaly
Uzeniny, jako jsou klobásy a salámy se u úseku někdy balí do plastových obalů. To ale není nejvhodnější metoda, jelikož se všechny tyto potraviny pak rychleji kazí. Výjimkou v takovém případě nejsou ani sýry. Po příchodu domů je tedy z takového obalu vyjměte a naopak zabalte do papírového obalu, ve kterém budou dýchat, nezapaří se a nezkazí.
Skladování masa
Syrové maso a ryby obsahují spoustu bakterií. Syrové maso byste tedy měli skladovat ve zcela jiné polici či šuplíku a oddělit ho tak od ostatních potravin. V chladničce jej nenechávejte déle jak den. Doporučuje se maso a ryby zpracovat ihned, nejpozději do několika hodin. Pokud vaření nestíháte, raději si maso dejte do mrazáku, kde při zmražení na -18 stupňů vydrží až několik týdnů.

Potraviny, které nevyžadují chlazení, jako například některé cukrovinky, vyjměte z ledničky rovnou. Budete mít pak větší přehled a nepřinesete zbytečně do své chladničky další bakterie z obalů.
