Z tvrdého chleba snadno ještě vykouzlíte výbornou večeři nebo křupavou snídani

Nestihli jste včas spotřebovat chleba, který je nyní již oschlý a tvrdý? Nebojte, nemusíte tento chleba usušit kachnám ani koňům a dalším zvířatům. Možná vás to překvapí, ale i pro takovýto chléb se v kuchyni najde smysluplné a hlavně chutné využití. Co všechno si z takového na první pohled nepoživatelného chleba můžete připravit za pochoutky, se dočtete níže v tomto článku. Máme hned několik chutných tipů, které si určitě zamilujete.

Zdroj obrázku: Pixabay

Skvělá strouhanka nemusí být jen z rohlíků

Že vás nikdy nenapadlo nastrouhat tvrdý chleba na strouhanku? A proč ne, když se to dělá s obyčejnými bílými rohlíky? Z žitného chleba získáte perfektní žitnou mouku, kterou byste za draho museli kupovat v obchodě. Pokud si kupujete chleba plný semínek, vůbec to nevadí. Nastrouhejte jej i s nimi. Dokonce i semínka dokážou perfektně dochutit a obohatit každé jídlo, do kterého potřebujete strouhanku. Nebojte se toho a vyzkoušejte výtečnou chlebovou strouhanku, nastrouhat chleba není skoro žádná práce.

Slaný koláč

Z chleba si můžete nachystat také perfektní slaný koláč. Vzhledem k tomu, že jej budete péct v troubě, vůbec nevadí, že se jedná o tvrdý a okoralý chléb. Nakrájejte jej na plátky, proložte nejrůznějšími slanými věcmi spolu se zeleninou, kterou vaše lednice nabízí, použít můžete i kečup. Chleba položte na plech vyložený pečicím papírem, potřete ho zlehka vodou a předehřejte troubu na 200 °C. Až bude trouba dokonale předehřátá, už vám zbývá jen poslední krok. Chleba vložte do trouby zhruba na 20 minut, pak jej vyndejte a můžete si vychutnávat perfektní a rychlou večeři.

Zdroj obrázku: Freepik

Pokud máte chuť na čerstvé a křupavé pečivo, které si namažete podle své chuti třeba medem, i pro vás máme řešení. Ať už se jedná o tvrdý chléb, housky či rohlíky, jednoduše je potřete ze všech stran vodou, předehřejte troubu pouze na 180 °C a vložte do předehřáté trouby na plech vyložený pečicím papírem po dobu dlouhou zhruba 10 minut, pečivo tak bude znovu čerstvé a křupavé jako z pekárny.

Zdroj: https://www.tasteofhome.com/collection/ways-to-use-day-old-bread/
Přidat na Seznam.cz