Teplé dny lákají ke grilování. Oblíbené je dřevěné uhlí i plyn
Letní sezóna je vždy plná dobrého jídla, pití a společnosti na čerstvém vzduchu. Grilování je nedílnou součástí každého léta. Hodně lidí před koupí grilu přemýšlí, jestli je lepší připravovat maso na dřevěném uhlí nebo na plynovém grilu. Každá z těchto možností má své výhody a nevýhody. Po dnešním přehledu se vám jistě bude vybírat mnohem jednodušším způsobem.
Grilování na dřevěném uhlí
Výhodou klasického grilu na uhlí je jeho hmotnost. Většinou jsou mnohem lehčí, takže se můžete snadno přesouvat po zahradě nebo do sklepa. Uhlí se také dokáže pořádně rozpálit a dosáhnete vyšších teplot. A pravděpodobně tím největším benefitem je lepší chuť masa, zeleniny i sýrů. Získáte charakteristickou, kouřovou chuť. To vám zaručeně tento typ grilu dokáže prodat nejlépe.
Na druhou stranu musíte počítat také s několika nevýhodami. V první řadě jde o časovou náročnost, protože trvá mnohem déle, než se gril rozpálí na požadovanou teplotu. Většina lidí ovšem u grilování nikam nespěchá, a proto to není velký problém. Někomu může také vadit kouř, a to hlavně mezi bytovými domy, na balkonu nebo terase. Čištění je také trochu náročnější, protože se musíte zbavit popelu.
Příprava masa na plynovém grilu
Plynový gril se rozhodně používá jednodušším způsobem, protože nemusíte nikde skladovat uhlí a stačí jen otočit knoflíkem. Neprodukuje také tolik kouře jako klasické grily na uhlí. To je dobré pro lidi, kteří ho budou používat v blízkosti sousedů. U plynových grilů můžete také velmi jednoduše regulovat teplotu, na kterou připravíte maso, zeleninu nebo sýr.
Také tyto grily mají pár negativ. Neužijete si tak plnou a kouřovou chuť masa. To bude pro milovníky grilování velkou nevýhodou. Cena těchto grilů je také vyšší, stejně jako jejich hmotnost. Velkým negativem je také fakt, že musíte mít přístup k plynu. To může být problém, pokud nemáte přístup k plynu nebo nechcete doma skladovat plynové bomby.
Zdroj: https://www.mychicagosteak.com/steak-university/charcoal-vs-gas-grills