Ryba1

Příprava ryb v kuchyni zanechává nepříjemný zápach, kterému lze snadno předejít

Připravovali jste si k obědu rybu, už je dávno odpoledne, vy čekáte návštěvu a potřebujete se tohoto nepříjemného zápachu rychle zbavit? Všichni nám neustále předkládají, jak jsou ryby zdravým pokrmem a měli bychom je konzumovat dokonce až několikrát týdně. Ryby jsou také velmi chutné a mnohým z nás udělá jejich konzumace radost. Málokdo už ale rád ryby také připravuje, protože se z nich line nepříjemný specifický zápach rybiny, kterého se pak můžete zbavovat klidně i několik dnů. Pokud patříte mezi lidi, kteří si s rybím zápachem neumí poradit, dočtěte tento článek do konce. Představíme vám rychlé a jednoduché způsoby, jak dům od zápachu rybiny osvobodit.

Mohlo by vás zajímat:  Nepříjemný zápach z lednice má snadné řešení: obyčejné prostředky ho vyženou a lednici osvěží
Zdroj obrázku: Freepik

Během smažení ryby

Zápachu byste se měli bránit preventivně hned, jak se ryba dotkne pánve. Najděte si nějaký menší kastrůlek, dejte do něho trochu vody, proces můžete urychlit i tím, že bude do hrnce nalita voda vroucí třeba z rychlovarné konve. Pak do hrnce s vodou přihoďte jednu hrst sušené nebo čerstvé máty (případně čtyři sáčky mátového čaje, pokud nemáte jinou možnost), pár hřebíčků a dvě čajové lžičky majoránky, která může být opět čerstvá i sušená. Nechte odklopenou pokličku a vařte na mírném ohni po celou dobu smažení ryby. Z hrnce se bude linout příjemná bylinná vůně, která pohltí nepříjemný zápach ryb.

Mohlo by vás zajímat:  Mravenci si rádi smlsnou na domácích zásobách. Vyhnat je pomůžou prostředky z kuchyně
Zdroj obrázku: Freepik

Po smažení

Abyste pohltili zápach z pánve a další jídlo nesmrdělo po rybách, je potřeba do pánve po dosmažení ryb nasypat jednu polévkovou lžíci lógru z kávy. Lógr musí být nasypán na pánev, která je již očištěna od oleje. Zalijte ho trochou vody a 15 minut povařte. Další, co můžete vyzkoušet, je předehřát troubu na 200 °C a na plech vyložený pečicím papírem umístit koření, které pohlcuje zápach ryb. Použijte hřebíček, skořici a přidat můžete i krystalový cukr. Pečte tak dlouho, jak jen bude potřeba. Tedy tak dlouho, dokud zápach rybiny nezmizí úplně, což by mělo být poměrně rychle.

Zdroj: https://nptelegraph.com/townnews/food/a-few-tips-on-how-to-get-rid-of-fish-smell/article_43fbf29f-1f5b-5258-bb98-aebabb1d7dfd.html
Přidat na Seznam.cz