Příprava ryb v kuchyni zanechává nepříjemný zápach, kterému lze snadno předejít
Připravovali jste si k obědu rybu, už je dávno odpoledne, vy čekáte návštěvu a potřebujete se tohoto nepříjemného zápachu rychle zbavit? Všichni nám neustále předkládají, jak jsou ryby zdravým pokrmem a měli bychom je konzumovat dokonce až několikrát týdně. Ryby jsou také velmi chutné a mnohým z nás udělá jejich konzumace radost. Málokdo už ale rád ryby také připravuje, protože se z nich line nepříjemný specifický zápach rybiny, kterého se pak můžete zbavovat klidně i několik dnů. Pokud patříte mezi lidi, kteří si s rybím zápachem neumí poradit, dočtěte tento článek do konce. Představíme vám rychlé a jednoduché způsoby, jak dům od zápachu rybiny osvobodit.

Během smažení ryby
Zápachu byste se měli bránit preventivně hned, jak se ryba dotkne pánve. Najděte si nějaký menší kastrůlek, dejte do něho trochu vody, proces můžete urychlit i tím, že bude do hrnce nalita voda vroucí třeba z rychlovarné konve. Pak do hrnce s vodou přihoďte jednu hrst sušené nebo čerstvé máty (případně čtyři sáčky mátového čaje, pokud nemáte jinou možnost), pár hřebíčků a dvě čajové lžičky majoránky, která může být opět čerstvá i sušená. Nechte odklopenou pokličku a vařte na mírném ohni po celou dobu smažení ryby. Z hrnce se bude linout příjemná bylinná vůně, která pohltí nepříjemný zápach ryb.

Po smažení
Abyste pohltili zápach z pánve a další jídlo nesmrdělo po rybách, je potřeba do pánve po dosmažení ryb nasypat jednu polévkovou lžíci lógru z kávy. Lógr musí být nasypán na pánev, která je již očištěna od oleje. Zalijte ho trochou vody a 15 minut povařte. Další, co můžete vyzkoušet, je předehřát troubu na 200 °C a na plech vyložený pečicím papírem umístit koření, které pohlcuje zápach ryb. Použijte hřebíček, skořici a přidat můžete i krystalový cukr. Pečte tak dlouho, jak jen bude potřeba. Tedy tak dlouho, dokud zápach rybiny nezmizí úplně, což by mělo být poměrně rychle.
Zdroj: https://nptelegraph.com/townnews/food/a-few-tips-on-how-to-get-rid-of-fish-smell/article_43fbf29f-1f5b-5258-bb98-aebabb1d7dfd.html
