Nebojte se upéct vlastní narozeninový dort. S našimi triky vykouzlíte dokonalý chuťový zážitek

Nebojte se upéct vlastní narozeninový dort. S našimi triky vykouzlíte dokonalý chuťový zážitek

Pokud chystáte pro své blízké narozeninovou oslavu, rozhodně by neměl na svátečním menu chybět dort. Můžete ho buď objednat u věhlasné cukrářky, anebo od srdce upéct vlastnoručně. S tím se ale pojí čas od času i jisté komplikace. Jak se s nimi popasovat?

Jak vyřešit s chladnou hlavou komplikace spojené s pečením narozeninového dortu?

Zde je několik praktických tipů, které vám pomohou vyřešit komplikace spojené s pečením dortu:

  • Obvykle se jako první připravuje korpus. Ten se vám může snadno spálit na povrchu anebo ze stran, pokud se zamyslíte a nedáváte pozor. Nepanikařte, i tohle se dá snadno vyřešit. Ostrým nožem ořežte připálené těsto. Zbylý korpus pak překryjte řádně krémem a také polevou nebo fondánem. Nikdo jistě nic nepozná.
Mohlo by vás zajímat:  Dobře uskladněné letní pneumatiky zůstanou v bezvadném stavu do příští sezóny
Zdroj obrázku: Freepik
  • Problémy mohou být i s konzistencí piškotového těsta na korpus. Zdá se vám po upečení až příliš suché? Pak jste do něj zřejmě přidali málo oleje a menší množství cukru. I toto se dá napravit. Před zdobením dortu pokapejte piškotové pláty šťávou z ovocné konzervy anebo třeba nějakým chutným likérem. Zákusek bude ve výsledku chutný a vláčný.
  • Chcete preventivně předejít připálení povrchu korpusu během pečení? Potom těsto ve formě jednoduše překryjte alobalem anebo pečicím papírem.
  • Vláčného a nadýchaného korpusu na dort docílíte přidáním zakysané smetany do těsta. Tu vložte například místo mléka.
Mohlo by vás zajímat:  Na usazenou mastnotu v kuchyni vyzkoušejte domácí čisticí prostředky, výsledek vás ohromí
Zdroj obrázku: Freepik

Další skvělé cukrářské tipy, díky kterým připravíte skvělý narozeninový dort

Na závěr se ještě můžete inspirovat dalšími metodami, díky kterým docílíte skvělého dortu:

  • Při šlehání vajíček si dejte skutečně záležet. Měli byste je spolu s cukrem našlehat do nadýchané bělavé pěny. Jedině tak bude korpus vláčný a jemný.
  • Také nezapomeňte na to, že trouba by měla být dostatečně předehřátá, než v ní začnete korpus péct.
  • Suroviny na těsto z počátku míchejte zvlášť, tj. suché i tekuté, nakonec je propojte.
  • Korpus řežte na pláty až bude zcela vychladlý, jinak se rozpadne.
Zdroj: https://www.bettycrocker.com/how-to/tipslibrary/baking-tips/how-to-bake-the-perfect-birthday-cake
Přidat na Seznam.cz