Vareni1

Milovníci vaření jistě ocení řadu kulinářských triků, které kuchtění usnadní a vylepší

Kdejaký amatérský kuchař by si přál usnadnit své domácí vaření. Pokud jste jím i vy samotní, můžete se nyní inspirovat skvělými vychytávkami, které se budou jistě hodit při různých kulinářských počinech.

Jaké triky použít při vaření jídel?

Zde je stručný přehled některých kulinářských tipů a triků, které vám usnadní vaření:

  • Smažení cibulky dozlatova: tento proces zpravidla trvá dost dlouhou dobu. Tu však zkrátíte o polovinu, když k cibuli přidáte špetku jedlé sody. Ta chuť suroviny nijak nezmění, nemusíte se obávat. Obdobně si můžete počínat i při vaření čočky. Bude rychleji měkká.
  • Změknutí másla: potřebujete zahájit pečení oblíbeného sladkého nebo slaného pečiva, ale zapomněli jste vyjmout máslo z lednice? Žádný problém! Nastrouhejte ho nahrubo do mísy, zde skvěle změkne během několika mála minut.
Mohlo by vás zajímat:  Dobře zvolená barva oblečení může přirozeně odpuzovat obtížný hmyz
Zdroj obrázku: Freepik
  • Sýr se lepí na struhadlo: tomu zabráníte jednoduše tak, že strouhací plochu natřete rostlinným olejem.
  • Šetrné naklepání masa: toho docílíte použitím plastového sáčku anebo potravinové fólie. Přes ní kotletky nebo prsní řízky naklepejte.
  • Rychlé oloupání rajčatové slupky: tento proces nebude žádný problém, pokud rajče spaříte asi tři minuty v horké vodě. Nezapomeňte ovšem slupku naříznout ostrým nožem do kříže.
  • Příliš tučná polévka: řešení spatříte v kostce ledu. Tu umístěte do plátýnka, vše opatrně ponořte na hladinu polévky a chvíli vyčkejte. Olejové struktury přilnou ke tkanině.
Mohlo by vás zajímat:  Tenisky znovu jako nové: stačí vhodit je do pračky, budou dokonale čisté
Zdroj obrázku: Freepik

Další vychytávky, které vám ulehčí vaření

Pakliže rádi vaříte s chilli papričkami, avšak obáváte se, že pokrm bude až příliš pálivý, postupujte takto: papričku omyjte, odstraňte semínka a jemně pokrájejte. Tak se zbavíte její silné pikantnosti. Chcete docílit krásně bílé rýže? Potom do vody při vaření přidejte pár kapek klasického octa. Ten neovlivní chuť přílohy. Vaříte masový steak či jiný pokrm a toužíte po jemné omáčce na přeliv? Pak do ní přidejte kus kvalitního másla. Bude dokonalá!

Zdroj: https://www.kroger.com/food-tips/cooking-skills/101-simple-cooking-tips
Přidat na Seznam.cz