Mikrovlnka ulehčuje život, a to nejen při ohřívání jídla. Inspirujte se zajímavými vychytávkami
Mikrovlnná trouba je dnes součástí téměř každé domácnosti, i když je pravda, že její využití podle mnohých škodí zdraví a snaží se ji používat co nejméně. Kromě ohřevu jídla ale může posloužit také na jiné věci, které vám nyní ukážeme. Nakonec se dozvíte, že mikrovlnka může zdraví prospívat a nemusíte se bát ji používat.
Mikrovlnka jako velký pomocník v kuchyni
Kromě toho, že umí rozmrazovat potraviny nebo je ohřívat, poslouží ještě například k sušení. Jestli máte velké množství hub, rohlíků nebo bylinek, stačí je nakrájet na požadovanou velikost, vložit na talířek a zahřívat dvě minuty. Pokud potraviny nebudou usušené, klidně je v troubě ještě chvíli nechte. Než je vyndáte, počkejte, až vychladnou.
Pokud chcete oloupat rajčata, zbavit slupky lískových ořechů nebo mandlí, můžete také použít mikrovlnnou troubu. Než do ní vložíte ořechy, zalijte je horkou vodou a po vyndání poznáte rozdíl. Jestli chcete oživit koření, které bylo dlouho v otevřeném pytlíku, můžete ho vložit na papírový ručník a na necelou minutu vložit na plný výkon do mikrovlnky.
Starší chléb znovu čerstvý a sbohem bakteriím
Celý bochník chleba stačí zabalit do mírně vlhké utěrky, vložit do trouby na plný výkon a několik minut počkat. Chléb bude opět chutný a křupavý. Mikrovlnka pomůže také s odšťavňováním. Pomeranče, grapefruity nebo citrony dejte na plný výkon na 30 vteřin do trouby. Bude lehčí je vymačkat, a získáte z nich dokonce také více šťávy.
V troubě můžete rozpustit med nebo rozmrazit máslo. Stačí několik vteřin a máslo bude rozteklé, stejně jako med bude použitelný do různých druhů těst. Stejným způsobem rozpustíte i čokoládu, ale tu můžete rozpustit také ve vodní lázni na sporáku. V mikrovlnce můžete také dezinfikovat různé materiály. Vložte do ní na tři minuty houbičku nebo hadřík a máte hotovo.
Zdroj: https://www.lifehack.org/articles/lifestyle/20-uses-for-microwave-that-will-surprise-you-for-sure.html