I po rozmražení mohou houby chutnat jako čerstvě nasbírané. Stačí dodržet několik pravidel

Zmražování hub je jistě méně populární než jejich sušení, ale je to stejně dobrý způsob, jak je uchovat na dlouhou dobu. Aby houby neztratily svou chuť nebo texturu, měli byste vědět o několika tipech.

Mražení hub

I když nejoblíbenější způsob konzervování hub je sušení, je známé již celé generace, že hluboké zamražení bude fungovat stejně dobře. Houby sestávají až z 90 procent z vody. Zbytek představují bílkoviny, vitamíny a jiné živiny. Mražení je méně časově náročné než sušení, je jednodušší a velmi univerzální. Pamatujte však na to, že ne všechny druhy hub se mohou mrazit. U některých to nepříznivě ovlivní chuť, jiné druhy se mohou stát dokonce nejedlé.

Ještě před samotným mražením byste měli houby očistit, nakrájet na menší kousky a podrobit krátkodobému povaření, poté vydrží zamražené mnohem déle. Před vložením do mrazničky je musíte co nejlépe nechat vyschnout. Některé druhy hub se doporučují povařit ve vodě alespoň 10 minut, jinak budou po rozmražení hořké.

Zdroj obrázku: Freepik

Rozmražení hub

Rozmražování hub podléhá určitým pravidlům. Díky správnému rozmražení si dokážou houby zachovat přirozené aroma a požadovanou konzistenci. Jakmile připravujete jídlo, kde můžete zamražené houby vložit rovnou do hrnce, je to jeden z nejlepších způsobů. Určitě však nezapomínejte na důležitou podmínku, že jednou rozmražené houby už nemůžete znovu zamrazit.

Mohlo by vás zajímat:  Chytré praní ušetří elektřinu a zanechá prádlo dokonale čisté. Stačí držet se několika pravidel

Zajímavé je, že pokud před tepelným zpracováním dojde k úplnému rozmražení hub, může to nepříznivě ovlivnit jejich chuť. Takže je nejlepší je vařit nebo smažit stále mírně zamražené. Díky tomu si houby zachovají jedinečné aroma, přiměřenou konzistenci a výraznou chuť. Nebudou se skoro vůbec lišit od právě nasbíraných hub v lese.

Zdroj: https://www.bbcgoodfood.com/howto/guide/how-to-freeze-mushrooms
Přidat na Seznam.cz