Vareni1

Čas se dá využít i příjemněji než stát hodiny u plotny. Šikovné triky vaření urychlí

Rádi připravujete zdravé a chutné pokrmy pro celou rodinu, ale chcete si také vychutnat trochu pohody při volném čase? Pak je vhodné se zamyslet nad plánováním samotného vaření a času stráveného v kuchyni. Vyzkoušejte tyto skvělé rady, díky kterým si práci při výrobě pokrmů usnadníte.

Ze všeho nejdříve se zaměřte na čas strávený při vaření. Co vám zabírá nejdelší dobu? Jistě jsou to recepty, u kterých je nutné vařit ingredience určitý počet minut. Mezi tyto suroviny patří například maso, fazole nebo řepa. Jak zkrátit čas vaření?

Mohlo by vás zajímat:  Vůni domova občas vystřídá nelibý zápach. S těmito triky se ho zbavíte
Zdroj obrázku: Freepik

Zkraťte čas vaření

Vyzkoušejte jednu z následujících rad, které vám zkrátí dobu při vaření. Do hrnce s červenou řepou můžete přidat půl lžíce cukru asi na litr vody. Oblíbená červená zelenina mnohem rychleji změkne, navíc bude mnohem sladší a chutnější.

Fazole namočte přes noc do studené vody. Ráno je sceďte a zalijte čerstvou vodou. Fazole vařte na mírném ohni, s vyšším stupněm teploty totiž rychleji nezměknou. U vaření masa také můžete zkrátit dobu. Přidejte do vody v hrnci dvě lžíce octa a sůl přidávejte do receptu až na úplném konci vaření.

Mohlo by vás zajímat:  Dobře poskládané oblečení a módní doplňky budou vždy připraveny k obléknutí
Zdroj obrázku: Freepik

Cibule bez slzavého údolí

Nesnášíte krájení a loupání cibule kvůli pláči, který tato zelenina způsobuje? Naučte se tyto fascinující kroky. Při krájení držte v ústech klasickou zápalku, pach cibule se pak vašemu obličeji vyhne. Stejně účinná metoda je krájení a loupání cibule pod proudem vody. Pokud cibuli dáte na tři minuty do mrazáku, po vyjmutí můžete beze strachu krájet zeleninu bez slz.

Jak vážit lepkavé suroviny?

Potřebujete si do oblíbeného receptu navážit lepkavé suroviny? Med, sirup nebo melasa se drží v nádobě, a tak vás zdržuje od práce v kuchyni. Abyste se vyhnuli tomuto problému, zkuste nejdříve nádobu vymazat olejem. Jestliže nechcete stát u plotny při vaření mléka nebo polévky, ale zároveň se bojíte převaření, položte na okraj hrnce dřevěnou měchačku.

Zdroj: https://www.eatthis.com/kitchen-hacks-cooking-tips/
Přidat na Seznam.cz