Flat Lay Real Estate Concept

Ponechání klíčů v zamčených dveřích neochrání domov před vloupáním

Často podnikáme mnoho kroků, které jsou zaměřeny na zvýšení bezpečnosti členů domácnosti a věcí nahromaděných v bytě. Necháváte-li klíč na noc v zámku, abyste zabránili ve vstupu zlodějům, dávejte si pozor, protože opak může být pravdou.

Nevěřte tomuto mýtu

Při vstupu do domu reflexivně otočíme klíčem a obvykle jej necháme v této poloze. Na jedné straně je to v mnoha případech automatická akce a na druhé straně bývá také promyšlená. Koneckonců, v okamžiku, kdy je klíč v zámku, nelze jej otevřít druhou sadou zvenčí. Je obtížné nesouhlasit. Zároveň by bylo nerozumné očekávat, že zloději použijí klíč, který dokonale odpovídá mechanismu umístěnému v našich dveřích.

Mohlo by vás zajímat:  Vyberte pro svůj krb dřevo, které podpoří udržitelný způsob života

Klíče mají charakteristický tvar a jejich tvar dokonale zapadá do zámku, což umožňuje otočit celý mechanismus a odemknout nebo zamknout dveře. V okamžiku, kdy necháme klíč v zámku, celý systém zůstane v odemčené poloze. Ukazuje se, že to nahrává zlodějům, kteří hledají snadný způsob, jak se dostat dovnitř.

Zdroj obrázku: Freepik

Zajistěte si domov

Pokud jde o klíč, stačí v malé míře upravit své návyky. Do zámku jej můžete vložit pouze částečně. Je to účinnější způsob než zablokovat mechanismus a zabránit vniknutí potencionálním zločincům. Je důležité, abyste si zvykli zavírat dveře, i když jste se jen na chvíli vrátili domů. Nenechávejte klíče na viditelném místě přímo u vchodu. Rovněž se nedoporučuje nechávat peněženku a jiné cenné předměty na chodbě.

Mohlo by vás zajímat:  Je krásnou dekorací i čističkou vzduchu: po šálku kávy poroste dracéna jako o závod

Určitě si neschovávejte klíče pod rohožku, květináč nebo jiné „promyšlené“ místo. Zloději přesně vědí, kde mají hledat náhradní klíč. Dávejte si také pozor při ztrátě klíčů. V takovém případě je lepší vyměnit zámky na vchodových dveřích. Nikdy nevíte, jestli jste je opravdu ztratili, nebo vám je někdo schválně ukradl, aby měl přístup do vašeho domova.

Zdroj: https://www.caldersecurity.co.uk/is-it-safe-to-leave-your-keys-in-the-back-of-the-door/
Přidat na Seznam.cz