Cistit Sperky3

Stříbrné šperky se budou znovu blýskat díky obyčejným domácím prostředkům

Stříbrné šperky máme rádi všichni. Vypadají čistě a mohou se nosit jak k formálním, tak i neformálním příležitostem. Zdobí ruce či krk nejednoho muže a ženy. Jsou krásné, vznešené a ušlechtilé. Bohužel po čase stříbro ztrácí svůj lesk a je špinavé, zčernalé a nejeví se hezky. Lze je jednoduše, efektivně a pomocí domácích prostředků vyčistit. Máme pro vás několik nápadů, které se vám mohou hodit.

Zdroj obrázku: Freepik

Zkuste to se solí a hliníkovou fólií

Obnovit lesk a vyčistit nečistoty ze stříbrných šperků nemusí být nic složitého. Dokonale vám může posloužit hliníková fólie a sůl. Vezměte si hrnec, vyložte ho hliníkovou fólií i po stranách, zalijte ji vodou a ohřejte. Přidejte polévkovou lžíci soli a nechejte ji rozpustit. Po rozpuštění do vody vhoďte šperky a nechte po dobou dvou hodin působit. Poté vytáhněte, vezměte si hadřík z mikrovlákna a vyleštěte každý kousek.

Mohlo by vás zajímat:  Žehlení patří k nejméně oblíbeným činnostem, proto se vyplatí vědět, jak si ho usnadnit

Nemáte fólii? Zkuste kečup

Možná vám to zní zvláštně, možná také tento způsob znáte, ale kečup se jeví jako velmi účinný pomocník při leštění a odstranění nečistot ze stříbra. Kečup totiž obsahuje velké množství kyselin, které nečistoty na stříbře rozpustí a zároveň je vyleští. Pro dokonalé výsledky stačí použít ten nejlevnější kečup, který v obchodě seženete. Jakmile budete mít kečup připravený, natřete ho na šperky, nechte půl hodiny působit a poté pomocí jemného hadříku šperky vyleštěte. Budou zářit jako nové.

Mohlo by vás zajímat:  Špinavá trouba je časovaná bomba pro naše zdraví. Vyčistit ji přitom lze snadno
Zdroj obrázku: Freepik

Leštění pomocí cigaretového popelu

Možná vám tento způsob moc nevoní, ale věřte, že je maximálně účinný. K tomuto kroku vám bude stačit jemný hadřík, trocha vody a cigaretový popel. Navlhčete hadřík a nasypte na něj trochu popela. Takto připraveným hadříkem vyleštěte každý kousek šperku. Po vyčištění již neoplachujte, ale použijte jiný suchý hadřík, kterým stříbrné šperky otřete. Máte hotovo.

Zdroj: https://www.bhg.com/homekeeping/house-cleaning/tips/how-to-clean-silver-jewelry/
Přidat na Seznam.cz