Semis1

Semiš je krásný materiál, o který je nutno pečovat. Jemné prostředky najdete doma

Semiš je krásný materiál, ale vyžaduje zvláštní pozornost a péči. Bohužel pravý semiš nelze hodit do pračky a nechat ho jednoduše vyprat. Semiš se musí opatrně čistit ručně. Lze sehnat speciální čističe pro semiš, ale nejsou moc levné. A pokud chcete nějakou tu korunu ušetřit, máme pro vás několik způsobů, jak semiš bezpečně a efektivně vyčistit.

Stará dobrá guma

Jedná se o starý, ale zároveň osvědčený způsob čištění semiše. Guma dokáže vyčistit skvrny z kabelky, bot, ale i kabátu. Odstraní zaschlé bláto, ale i jiné nečistoty. Funguje také skvěle na tenký i silný semiš. Stačí, když gumou budete materiál potírat.

Mohlo by vás zajímat:  Ucpaný záchod vyřeší jednoduchý trik, který málokdo zná. Během chvíle bude toaleta znovu funkční
Zdroj obrázku: Freepik

Obyčejný zubní kartáček a voda

Semiš se velmi snadno poškodí, proto musíte dávat pozor, jak a čím ho budete čistit. Zásadně nepoužívejte agresivní chemikálie. Místo toho můžete využít sílu zubního kartáčku a teplé vody. Namočte zubní kartáček do vody a poté semiš jemnými krouživými pohyby čistěte. Často měňte vodu a na semiš netlačte.

Vlhčené ubrousky

Vlhčené ubrousky jsou úžasné pro rychlé utření rukou, ale zároveň poslouží i pro čištění semiše. Samozřejmě řeč je o ubrouscích, které používáme na tělo, nikoliv na umývání nábytku. Neobsahují agresivní chemikálie, které by materiál poškodily. Jemně potírejte semiš, dokud není čistý.

Mohlo by vás zajímat:  Připálený hrnec nemusíte vyhodit, s těmito triky bude zase jako nový

Jedlá soda

Jedlá soda je ihned po octu nejlepším produktem pro široké využití. Není invazivní ani silně abrazivní, je bezpečná pro použití k vyčištění semiše. Připravte pomocí pár kapek vody a jedlé sody kaši, kterou nanesete na semiš a jemně vyčistíte hadříkem. Soda odstraní i větší nečistoty.

Zdroj obrázku: Freepik

Mastek pro odolné skvrny

Mastek funguje podobně jako jedlá soda. Lze ale tvrdit, že mastek bude mít větší sílu při čištění. Stačí, když skvrnu na semiši posypete přípravkem a necháte několik minut působit. Poté materiál vyčistěte navlhčeným hadříkem.

Mohlo by vás zajímat:  Indukční deska vydrží krásná po dlouhé roky, stačí zvolit účinné a jemné prostředky

Pamatujte si, že…

Je třeba si zapamatovat, že materiál, jako je semiš, potřebuje pravidelnou impregnaci pomocí speciálních přípravků. Díky tomu kabelky, ale i boty a kabáty budou mít vyšší životnost a nečistoty půjdou lépe odstranit.

Zdroj: https://www.businessinsider.com/how-to-clean-suede
Přidat na Seznam.cz