Zápach v lednici a mrazáku zredukuje pravidelný úklid a přírodní pohlcovače pachů

Zápach v lednici a mrazáku zredukuje pravidelný úklid a přírodní pohlcovače pachů

Jakmile se podíváme do země zaslíbené, očekáváme spíše, že uspokojíme svůj hlad a potěšíme oko, než že odpadneme kvůli pachu. Je dobré se pravidelně zabývat prohlídkou a údržbou lednice a mrazáku, abyste se vyhnuli nežádoucím situacím. Vůně, která se ze spotřebičů line, by měla být příjemná. Jak to provést?

Podívejte se na stav potravin

Prvním krokem je podívat se, v jakém stavu jsou vaše potraviny. Staré potraviny, které jste nestihli sníst, rády rychle plesniví a nakazí i ostatní. Není proto na co čekat a musíte jednat okamžitě. Vyhoďte vše, co je zkažené, a všechny boxy a stěny ledničky vydrhněte jarem, octem nebo jedlou sodou.

Mohlo by vás zajímat:  Hořčičné semínko patří nejen do kuchyně. Vyžene otravný hmyz a odstraní zápach

Můžete namítat, že na trhu existuje spousta chemických přípravků, ale měli byste se jich vyvarovat, aby nepřišly do kontaktu s jídlem. Jakmile vše vydrhnete, veškeré povrchy ještě očistěte hadříkem s čistou vodou. Nakonec vezměte suchý hadr a vše vysušte do sucha.

Zdroj obrázku: Freepik

Odmrazování ledničky a mrazáku

Přístroje vždy nejprve vyjměte ze zásuvky a nechejte je odmrazit. Jen jedna faktická poznámka, nerozmrazujte mrazáky, pokud jsou plné jídla. Ale i tak můžete odmrazování využít k důkladné kontrole potravin. Jakmile se vám podaří vše rozmrazit, dejte se do čištění. K samotnému čištění je nejlepší použít ocet s vodou. Tím se zbavíte nebezpečných bakterií a jejich možných zárodků. Ale se zápachem vám pomůže jiný kalibr.

Mohlo by vás zajímat:  Triky na vyčištění trouby bez dlouhého drhnutí a speciálních přípravků

Pokud máte v oblibě přírodní suroviny, které má prakticky každý po ruce doma, podívejte se po mleté kávě. Stejně dobře vám poslouží jedlá soda nebo kypřicí prášek v misce. V případě, že máte doma citron nebo jablko, rozpulte je a dejte je do prostřední poličky ledničky. Pro pohlcování vlhkosti je nejlepší sáček s rýží.

Čemu se vyhnout?

Je několik zásad, kterými se můžete řídit, aby nedocházelo k množení bakterií. Nedávejte do chladničky vařící či horké jídlo. Udržujte v chladničce optimální teplotu a dveře otevírejte jen na krátkou dobu a co nejméně. Kontrolujte stav surovin a nikdy neomývejte zeleninu, kterou chcete skladovat v ledničce, jinak hrozí rychlé kažení potravin.

Zdroj: https://www.fsis.usda.gov/food-safety/safe-food-handling-and-preparation/emergencies/removing-odors-refrigerators-and
Přidat na Seznam.cz