Zápach ryb z kuchyně zmizí díky jednoduchým trikům. Rybu se vyplatí na smažení připravit dopředu

Zápach ryb z kuchyně zmizí díky jednoduchým trikům. Rybu se vyplatí na smažení připravit dopředu

Po smažení lososa, kapra nebo pstruha se v bytě nebo domě šíří charakteristická vůně, která může dráždit mnoho lidí. Naštěstí existují metody, díky kterým se vůně ryb zbavíte velmi rychle a jednoduše a nebudete muset zbytečně větrat byt, což je velkou nevýhodou hlavně v zimě.

Mléko vám pomůže

Vůně smažených ryb je velmi intenzivní a obtížně se jí zbavujeme. Existuje však několik triků, které lze použít k její neutralizaci. Před smažením by se mělo proti zápachu provést několik kroků. Nejprve byste měli zvolit čerstvé ryby – jejich vůně je relativně neutrální. Zapáchající ryby už nejsou čerstvé a neměly by se smažit ani jinak upravovat.

Mohlo by vás zajímat:  Komáry odpudí vůně citronely, levandule, máty nebo rozmarýnu

Po opláchnutí ryb ve vodě se vyplatí namočit je do mléka. Je to produkt, který dokonale absorbuje pachy. Před smažením namočte ryby do mléka na 1,5 hodiny. Po této době je opláchněte znovu a osušte ručníkem – při tepelném zpracování se tak nebudou rozpadávat. Nezapomínejte otevřít okno alespoň minimálně. Zapněte také ventilátor. Díky tomu se zlepší cirkulace vzduchu v interiéru a zápach bude neustále odcházet.

Zdroj obrázku: Freepik

Zbavení se zápachu

Smažení ryb zanechává nepříjemný zápach, kterého je obtížné se zbavit. Proniká do kuchyňského příslušenství a šíří se po domě. Tomu však můžete zabránit díky několika jednoduchým trikům. Můžete ryby pokapat citrónovou šťávou a dát je do chladničky na 1,5 hodiny. Po této době bude jejich vůně během smažení méně intenzivní. Během smažení vložte na pánev polovinu jablka, abyste absorbovali nepříjemný zápach. Ovoce také posílí chuť celého jídla.

Mohlo by vás zajímat:  Čerstvost chleba prodlouží správné skladování. Využít lze také cukr

Brambory budou fungovat podobně jako jablko. Po oloupání a umytí nakrájejte brambory na polovinu a během smažení je vložte na pánev. Aby však brambory absorbovaly vůni ryb, musí být syrové. Přidejte několik hřebíčků do vody smíchané s 5 polévkovými lžícemi octa a připravte misku v kuchyni. Vůně mírně omezí aroma smažených ryb. Potřete ryby bylinkami (například bazalkou a majoránkou) a umístěte je na hodinu do chladničky. Když tento čas uplyne, můžete je začít smažit.

Zdroj: https://www.mccormick.com/articles/purewow/6-tips-for-getting-aggressive-cooking-smells-out-o
Přidat na Seznam.cz