Vaječná pasta je ideální jarní pochoutka. V odlehčené verzi není kalorická a dodá vitamíny

Vaječná pasta je ideální jarní pochoutka. V odlehčené verzi není kalorická a dodá vitamíny

Recept na vaječnou pastu by měl být součástí kuchařky každého člověka, který se již unudil klasickými sendviči, ovesnou kaší a míchanými vajíčky podávanými k snídani. Můžete si ji připravit den předtím, takže nedostatek času ráno přestane být omluvou, abyste opouštěli dům s prázdným břichem.

Vajíčka k snídani

Toto je jeden z nejuniverzálnějších produktů, které najdeme v kuchyni. Na přípravu vaječné pasty potřebujeme vejce natvrdo uvařená. Jejich konzumace v této formě je nejvíce doporučována odborníky na výživu. Smažení je připravuje o velkou část vitamínů. Vaření vám umožňuje zachovat co nejvíce prospěšných vlastností a je jich opravdu mnoho.

Mohlo by vás zajímat:  Alternativy chleba obohatí jídelníček o nové chutě a zdravé prvky

Za prvé jíst vejce odpovídá potřebě bílkovin v těle. Kromě toho jsou plná vitamínů A, D, E a K. Přítomnost lecitinu je důležitá. Podporuje myšlenkové procesy a paměť, podporuje vstřebávání vitamínů rozpustných v tucích, zpožďuje procesy stárnutí, zlepšuje krevní oběh, snižuje špatný cholesterol, podporuje metabolické procesy a regeneraci po vysoké fyzické námaze.

Zdroj obrázku: Freepik

Univerzální jídlo

I když jsme se zaměřili na snídani, vaječná pasta je chutný způsob, jak si dát oběd do práce nebo diverzifikovat večeři. Jejím základem jsou vejce, ale výběr přísad je téměř neomezený. Vaječná pasta se hodí pro jaro a její složení může být vždy jiné podle sezónních přísad v závislosti na ročním období.

Mohlo by vás zajímat:  Kdo by odolal psímu pohledu. Zdravé pamlsky pro svého mazlíčka vyrobíte sami

Díky uzenému lososu, avokádu nebo šafránu se z něj stane skutečně stylové jídlo. Vaječná pasta ve společnosti feta nebo mascarpone získá charakter a krémovou texturu. Samotná vejce nejsou příliš kalorická. Jeden kus má obvykle méně než 80 kalorií, to není mnoho, zvláště když vezmeme v úvahu výhody konzumace vajec. Pasta se však může změnit na kalorickou bombu – především přidáním majonézy. Chcete-li, zkuste ji nahradit bílým jogurtem a vytvořit tak méně kalorickou pastu.

Zdroj: https://mydukandiet.com/recipes/egg-paste.html
Přidat na Seznam.cz