Tajemství dokonalého vývaru odhaleno. Trik je ve speciální přípravě zeleniny

Tajemství dokonalého vývaru odhaleno. Trik je ve speciální přípravě zeleniny

Pokud máte rádi polévky, vývar je rozhodně na nejvyšších příčkách. Je to také oblíbená polévka na různých večírcích nebo svatbách. I když se jedná o tradiční pokrm, nic vám nebrání vyzkoušet čas od času něco nového. Po této malé změně bude váš vývar úplně jiný.

Neobvyklá příprava zeleniny

V seznamu základních surovin potřebných k přípravě nenajdete žádné neobvyklé nebo exotické ingredience. Nemusíte se tedy obávat reakce svých blízkých na kulinářskou revoluci. Ujistěte se, že máte po ruce 4 mrkve, 2 velké snítky petržele, 1 pórek, 1 cibuli, 1/2 kořene celeru, 1/2 malé kapusty, 3 nebo 4 stroužky česneku, 6–8 zrnek pepře, špetku soli, 1 lžíci olivového oleje.

Mohlo by vás zajímat:  Fíkus benjamin potřebuje pravidelnou výživu. Hnojivo z droždí, piva nebo želatiny je ideální volbou

Zeleninu důkladně omyjte pod tekoucí vodou. U mrkve, petržele a celeru je třeba použít malý kartáček k odstranění nečistot. To je důležité, protože je před vařením nebudete loupat. Všechnu zeleninu položte na plech vyložený pečicím papírem a pokapejte olivovým olejem. Pečte hodinu při 180 stupních. Následně vložte zeleninu do hrnce a zalijte 3 litry vody. Přidejte koření, sůl a vařte 2 hodiny. Vývar podávejte horký například s oblíbenými těstovinami.

Zdroj obrázku: Freepik

Neodolatelná polévka

Kolik kuchařů a gurmánů, tolik odpovědí na otázku, jak připravit dokonalý vývar. Každý kuchař má své vlastní triky a oblíbené přísady, bez kterých si přípravu této jedinečné polévky nedokáže představit. Podává se jak na slavnostních hostinách, tak i v domácích pelíšcích, když dostaneme infekci. Všechny recepty však mají společné to, že dobrý vývar by měl být hřejivý a čirý a měl by mít hlubokou chuť a barvu.

Mohlo by vás zajímat:  Ucpané umyvadlo je pohromou každé domácnosti, ale s šikovnými triky lze ušetřit peníze za instalatéra

Vývar z pečené zeleniny je navíc vynikající volbou pro vegetariány. V tomto receptu je možné dosáhnout vynikajícího výsledku i bez malého množství masa. Jeho přípravu zvládnou i začínající adepti kulinářského umění, kteří si dosud mysleli, že domácí vývar je mimo jejich dosah.

Zdroj: https://www.thekitchn.com/roasted-vegetab-159341
Přidat na Seznam.cz