Tajemství dokonalého vývaru odhaleno. Trik je ve speciální přípravě zeleniny
Pokud máte rádi polévky, vývar je rozhodně na nejvyšších příčkách. Je to také oblíbená polévka na různých večírcích nebo svatbách. I když se jedná o tradiční pokrm, nic vám nebrání vyzkoušet čas od času něco nového. Po této malé změně bude váš vývar úplně jiný.
Neobvyklá příprava zeleniny
V seznamu základních surovin potřebných k přípravě nenajdete žádné neobvyklé nebo exotické ingredience. Nemusíte se tedy obávat reakce svých blízkých na kulinářskou revoluci. Ujistěte se, že máte po ruce 4 mrkve, 2 velké snítky petržele, 1 pórek, 1 cibuli, 1/2 kořene celeru, 1/2 malé kapusty, 3 nebo 4 stroužky česneku, 6–8 zrnek pepře, špetku soli, 1 lžíci olivového oleje.
Zeleninu důkladně omyjte pod tekoucí vodou. U mrkve, petržele a celeru je třeba použít malý kartáček k odstranění nečistot. To je důležité, protože je před vařením nebudete loupat. Všechnu zeleninu položte na plech vyložený pečicím papírem a pokapejte olivovým olejem. Pečte hodinu při 180 stupních. Následně vložte zeleninu do hrnce a zalijte 3 litry vody. Přidejte koření, sůl a vařte 2 hodiny. Vývar podávejte horký například s oblíbenými těstovinami.
Neodolatelná polévka
Kolik kuchařů a gurmánů, tolik odpovědí na otázku, jak připravit dokonalý vývar. Každý kuchař má své vlastní triky a oblíbené přísady, bez kterých si přípravu této jedinečné polévky nedokáže představit. Podává se jak na slavnostních hostinách, tak i v domácích pelíšcích, když dostaneme infekci. Všechny recepty však mají společné to, že dobrý vývar by měl být hřejivý a čirý a měl by mít hlubokou chuť a barvu.
Vývar z pečené zeleniny je navíc vynikající volbou pro vegetariány. V tomto receptu je možné dosáhnout vynikajícího výsledku i bez malého množství masa. Jeho přípravu zvládnou i začínající adepti kulinářského umění, kteří si dosud mysleli, že domácí vývar je mimo jejich dosah.
Zdroj: https://www.thekitchn.com/roasted-vegetab-159341