Speciální lžíce na nabírání těstovin pomůže změřit správnou porci na jednu osobu

Speciální lžíce na nabírání těstovin pomůže změřit správnou porci na jednu osobu

Vaření těstovin není komplikovanou činností a mnozí z nás, kteří začínají s kulinářským uměním, začínají právě s touto surovinou. Je však běžným problémem, že uvaříme více těstovin, než ve skočnosti spotřebujeme. Vyhazování jídla je velmi neekonomické a neekologické. Je proto důležité vědět, kolik těstovin skutečně potřebujeme.

Podívejte se na špagety

Milovníci těstovin a italských specialit jsou pravděpodobně vybaveni speciální lžíci na špagety. Má poměrně velký povrch a charakteristické zuby. Jeho konstrukce má usnadnit nabírání těstovin a nandání na talíře. Lžíce na špagety zabraňuje bolestivým popáleninám a pádům na kuchyňský pult nebo podlahu.

Bez ohledu na to, jaký typ špagetové lžíce máte (silikonovou nebo vyrobenou z nerezavějící oceli), pravděpodobně jste si všimli malé díry uprostřed. Přemýšleli jste někdy, jaká je její úloha? Nejjasnější odpovědí na otázku, na co je díra ve špagetové lžíci, je, že na odtok vody. Koneckonců na talíř by měly přistávat pouze těstoviny, aby se celé jídlo s omáčkou nerozředilo.

Mohlo by vás zajímat:  Aspirin podpoří růst rostlin a zlepší jejich celkovou vitalitu
Zdroj obrázku: Freepik

Měření porce

Tady nekončí použití tajemné díry. Ukazuje se, že pomůže změřit perfektní porci špaget pro jednu osobu. Kapacita žaludku nebo současná chuť k jídlu pro každého samozřejmě mohou vypadat trochu jinak, ale díky tomuto triku určitě nenavaříte zbytečně moc jídla. Je to také úleva pro peněženku, protože svůj inventář budete používat racionálněji, aniž byste museli neustále chodit do obchodu.

Klíčem k chutnému jídlu v italském stylu je správné vaření těstovin. Připravili jsme seznam nejdůležitějších pravidel, která vždy zaručí chutné těstoviny. Na jeden litr vody potřebujete 100 gramů těstovin. Sůl přidávejte, až když voda začne vařit. Když se nasype na začátku, během vaření se pravděpodobně vypaří, takže chuť nebude citelná. Čas vaření záleží na složení a tloušťce těstovin. Vaření těstovin by mělo trvat v rozmezí 10–13 minut.

Zdroj: https://food52.com/blog/20830-the-secret-use-for-spaghetti-spoons
Přidat na Seznam.cz