Chyby při používání chladničky mohou být rizikové. Dělá je přitom kdekdo
Správné skladování potravin v chladničce umožňuje prodloužit čerstvost potravin a výrazně snižuje riziko toho, že se vám potraviny budou rychle kazit. Takže pamatujte na zásadu, že pouhé vyložení výrobků z nákupní tašky do chladničky nestačí. Obzvláště si dávejte pozor na to, co skladujete ve dveřích chladničky.
Neukládejte tato jídla do dveří chladničky
Pro mnoho lidí to může být docela překvapení, ale první surovina, která by neměla být uložena ve dveřích, jsou vejce. Výrobci chladničky nás naučili, že ve dveřích najdeme speciální formy pro skladování vajec. To usnadňuje jejich odebrání, když máme chuť na omeletu nebo smažená vejce. Vejce jsou však extrémně citlivá na kolísání teploty a jejich udržování v tomto bodě výrazně zkracuje jejich trvanlivost. Také mléko patří do zadní části ledničky, přestože úložiště ve dveřích se zdá být užitečnější.
Tento prostor však lze využít velmi dobře. Police na dveřích chladničky jsou stále cenným prostorem pro skladování různých potravin. Je nutné vzít pouze v úvahu, že nejlepší tam budou potraviny, které nejsou citlivé na změny teploty a nekazí se tak rychle. Beze strachu můžeme ve dveřích ukládat kečup, džem, hořčici a další omáčky. Kromě toho je tento prostor ideální pro vysoké láhve minerální vody nebo ovocných šťáv.

Správná péče o chladničku
V první řadě je velmi důležité správné udržování hygieny v chladničce. Čistota se vám bude udržovat snadněji, když budete skladovat potraviny ve vzduchotěsných nádobách. Práci si velmi usnadníte, pokud se budete hned zbavovat nečistot, například při rozlití nápoje v chladničce. Chladničku dokážete také jednoduše vyčistit bez velké námahy i pomocí přípravků, které máte určitě doma.
Při péči o chladničku určitě nezapomeňte kontrolovat správnou teplotu. Vnitřek chladničky by neměl přesáhnout teplotu 5 stupňů. Mraznička by zase neměla přesáhnout teplotu -15 stupňů. Pokud vaše chladnička nebude mít nastavenou správnou teplotu, existuje větší riziko rychlého vývoje škodlivých bakterií a plísní. Tím se můžou potraviny rychle znehodnotit, což může vést i k nebezpečné otravě.
Zdroj: https://www.realsimple.com/food-recipes/shopping-storing/food/store-food-refrigerator
