Oxid uhelnatý je bez zápachu, barvy, a je dokonce lehčí než vzduch. Je tak velmi jednoduché se jím otrávit, protože nepoznáte, že se dostal do ovzduší. Ne nadarmo se mu říká tichý zabiják.
Čištění plynového hořáku může být docela nepříjemný problém. Zbytky jídla a tuku se na tomto místě velmi snadno usazují a rozhodně nám úklid nijak neusnadňují.
Jestli stojíte denně v kuchyni, určitě víte, že je nutné čistit troubu pravidelně po každém použití. Přitom existují jednoduché metody, díky kterým bude úklid trouby snadný a rychlý.
Trouba na pečení a sporák jsou nejvytíženějšími spotřebiči v kuchyni. Pokud často vaříte, jistě to znáte. Vhodné je po každé přípravě pokrmu tato místa důkladně omýt, aby se nečistoty neusazovaly a nevrstvily.
Pokud kuchyň postupně neuklízíte, po pár měsících se úklid může stát pořádnou výzvou. Například jen po jednom smažení chutného řízku je kolem sporáku pořádný nános tuku. A ještě když jej necháte pár týdnů zaschnout.