Připravte vepřové řízky jako z vyhlášené restaurace. Známe trik nejlepších šéfkuchařů

Jak to udělat, aby řízky z vepřové kotlety nebo vepřové panenky byly dokonale šťavnaté, křupavé a lahodné? Představujeme trik, díky kterému bude oblíbené jídlo mnoha našinců chutnat jako z nejlepší restaurace. Odhalíme, co dělat, aby se tato pochoutka doslova rozplynula v ústech.

Řízky bezesporu patří na sváteční stůl

Oblíbeným masovým pokrmem většiny Čechů jsou řízky. Ať už z masa vepřového, drůbežího, nebo mletého. Jakékoli řízky jsou u nás vždy velmi oblíbené. Objednáváme je ochotně v restauracích, ale často je připravujeme i na rodinných oslavách. Zdá se, že příprava tohoto pokrmu nevyžaduje žádné speciální dovednosti ani přesné recepty. Nicméně jak se ukázalo, při přípravě vepřových kotlet stojí za to věnovat pozornost několika detailům, díky nimž bude maso ještě chutnější a šťavnatější.

Jak udělat ty nejchutnější řízky?

Tajemství dokonalého řízku tkví ve správné aplikaci trojobalu. Jak docílit toho, aby strouhanka přiléhala těsně k masu? Díky jednoduchému triku bude obal chutnější a křupavější. Nejlepší kuchaři z luxusních restaurací doporučují přidat trochu perlivé vody do vajec, ve kterých se chystáme obalovat maso. Nejchutnější řízky budou připraveny výhradně z vepřové panenky. Na rozdíl od mnoha názorů nemusí být maso silně ochucené. Postačí jen trocha soli a pepře.

Mohlo by vás zajímat:  Letní ovoce zanechává obzvláště odolné skvrny. Zkušené hospodyňky si ale vždy umějí poradit
Zdroj obrázku: Freepik

Co se stane po přidání perlivé vody do vajec?

Tradiční trojobal pro přípravu řízků se skládá z vejce, mouky a strouhanky. Málokdo ale ví, že po vyšlehání vajec a přidání trochy studené perlivé vody se docílí luxusní chuti usmaženého trojobalu. Perlivá voda zlepší kvalitu strouhanky, ovlivní se její křupavost a ta dokonale přilne k povrchu masa.

Na čem je nejvhodnější řízky usmažit?

Dokonalost řízku je také ovlivněna tukem, na kterém se maso chystáme smažit. Bez kvalitního tuku na smažení to rozhodně nepůjde. Nejlépe se nám bude hodit sádlo, které dodá řízkům jedinečnou příchuť. Žádný olej nebo máslo nebude v tomto případě fungovat stejně dokonale. Vhodné na smažení svátečních řízků je také ghí neboli přepuštěné máslo.

Zdroj: https://www.nytimes.com/2021/03/08/dining/schnitzel.html
Přidat na Seznam.cz