Přípravě ryb se mnozí raději vyhýbají. Nepříjemného zápachu se lze přitom snadno zbavit

Přípravě ryb se mnozí raději vyhýbají. Nepříjemného zápachu se lze přitom snadno zbavit

Každý, kdo připravoval ryby alespoň jednou v životě, ví, že tento mimořádně chutný pokrm dokáže po celém domě rozšířit nepříjemnou vůni. Tohoto zápachu je častokrát obtížné se zbavit a mnohdy se udrží i po několik dní. Pokud vám nepomáhá ani větrání, zkuste tento jednoduchý a levný trik. Za pár minut se zbavíte nepříjemného zápachu a budete si moci bez problémů vychutnat své jídlo.

Neutralizace zápachu

Intenzivní aroma můžete neutralizovat při další přípravě ryb. Začněte tím, že ryby namočíte do mléka na 1,5 hodiny. Tento produkt je dobře znám tím, že dokáže absorbovat pachy. Po uplynutí času ryby důkladně opláchněte a osušte papírovou utěrkou. Potom je posypte oblíbeným pepřem a jemně pokapejte citrónovou šťávou.

Mohlo by vás zajímat:  Vyčistit skvrny na koberci bývá umění, vyzkoušejte domácí účinné metody

Dobrou volbou je také zakrytí ryb cibulovými plátky a vložení na 2 hodiny do chladničky. Můžeme je potřít majoránkou, oreganem a bazalkou. Vůni syrových ryb skvěle zakryje petržel. Během smažení stojí za to přidat do oleje několik kapek citrónové šťávy a do pánve k rybě vhodit 3–4 stroužky česneku. Absorbovat zápach dokážou i plátky syrového bramboru umístěného vedle ryby.

Zdroj obrázku: Freepik

Čistý vzduch i po rybách

Během přípravy ryb určitě stojí za to nechat okno pootevřené. Další metodou je použití kuchyňské digestoře, která dokáže vytáhnout nepříjemné pachy z kuchyně. Pokud jsou však tato řešení neúčinná, musíte zkusit něco jiného. Specifický zápach ryb se může v bytě vznášet několik hodin, nebo dokonce i dní. Abyste tomu zabránili, připravte si domácí mix, který tento problém rychle vyřeší.

Mohlo by vás zajímat:  Proti ucpanému potrubí účinkuje domácí recept

Budete potřebovat sklenici vody, polévkovou lžíci octa, citrony, pomeranče, hřebíček a skořici. Ovoce nakrájejte na menší kousky a poté je vložte na pánev nebo do hrnce. Přidejte hřebíček a skořici a zalijte vodou smíchanou s octem. Přiveďte k varu a vařte bez zakrytí. Z těchto surovin se vytvoří příjemná vůně, která eliminuje zápach po rybách. Tato metoda bude fungovat pokaždé.

Zdroj: https://www.homemadesimple.com/in-the-home/get-rid-of-fish-smell-in-house/
Přidat na Seznam.cz