Při zavařování okurek je vhodné držet se několika kroků. Budou pak vždy chutné a křupavé

Při zavařování okurek je vhodné držet se několika kroků. Budou pak vždy chutné a křupavé

Zavařované okurky nejsou určitě nikomu cizí. Každoročně zaujímají čestné místo na policích v našich komorách. Stává se však, že navzdory tomu, že máme kvalitní a osvědčený recept, okurky po otevření zůstávají bez chuti. Abyste nemuseli zůstat po otevření láhve s okurkami zklamaní, doporučujeme vám několik triků.

Správné okurky na zavařování

Někdy je obtížné čekat na okamžik, kdy můžete vstoupit do kuchyně a připravit si své oblíbené zavařeniny. Netrpělivost však není dobrým poradcem. Nedoporučuje se vybírat mladé okurky na samém začátku sezóny. Jejich dužina a slupka jsou velmi jemné. Dlouhodobé zavařování proto může skončit jejich oslabením.

Mohlo by vás zajímat:  Lišky obohatí každé menu o zajímavou chuť i barvu. Správně je zamrazit ale může být oříšek

Okurky na zavařování jděte kupovat na trh nejdříve v polovině července. Vyberte si malé a zdravé kusy podobné velikosti. Jejich slupka by měla být pichlavá a relativně světlá. Tmavá barva naznačuje, že okurky byly oplodněny, což je často důvodem, proč jsou okurky uvnitř prázdné.

Zdroj obrázku: Freepik

Vyhněte se prázdným okurkám

Existuje několik pravidel, která si musí pamatovat každý obdivovatel domácích zavařenin. Je důležité nejen nalít lák a používat koření. Několik zdánlivě jednoduchých kroků vás ochrání před kulinářským zklamáním, když se na podzim nebo v zimě po otevření nádoby ukáže, že okurky jsou uvnitř prázdné, měkké a naprosto nesplňují naše očekávání.

Mohlo by vás zajímat:  Náhrobky našich blízkých si zaslouží pravidelnou péči. Každý materiál ale potřebuje jiný způsob

První nejdůležitější věcí při zavařování je neotálet. Nakládat musíte začít hned, jak přijdete domů z nákupu. Hlavní složkou okurek je voda, a čím déle leží jen tak v misce, tím více ztrácejí vodu a buničina přestává být elastická. Okurky musíte důkladně očistit a ošetřit je studenou lázní. Díky tomu budou křupavé. A jako poslední je důležité okurky pevně vkládat do sklenice. Pokud prostor misky využijete efektivně, každý kus rovnoměrně nasákne všechny chutě.

Zdroj: https://cookieandkate.com/best-pickles-recipe/
Přidat na Seznam.cz