Při zavařování okurek je vhodné držet se několika kroků. Budou pak vždy chutné a křupavé
Zavařované okurky nejsou určitě nikomu cizí. Každoročně zaujímají čestné místo na policích v našich komorách. Stává se však, že navzdory tomu, že máme kvalitní a osvědčený recept, okurky po otevření zůstávají bez chuti. Abyste nemuseli zůstat po otevření láhve s okurkami zklamaní, doporučujeme vám několik triků.
Správné okurky na zavařování
Někdy je obtížné čekat na okamžik, kdy můžete vstoupit do kuchyně a připravit si své oblíbené zavařeniny. Netrpělivost však není dobrým poradcem. Nedoporučuje se vybírat mladé okurky na samém začátku sezóny. Jejich dužina a slupka jsou velmi jemné. Dlouhodobé zavařování proto může skončit jejich oslabením.
Okurky na zavařování jděte kupovat na trh nejdříve v polovině července. Vyberte si malé a zdravé kusy podobné velikosti. Jejich slupka by měla být pichlavá a relativně světlá. Tmavá barva naznačuje, že okurky byly oplodněny, což je často důvodem, proč jsou okurky uvnitř prázdné.
Vyhněte se prázdným okurkám
Existuje několik pravidel, která si musí pamatovat každý obdivovatel domácích zavařenin. Je důležité nejen nalít lák a používat koření. Několik zdánlivě jednoduchých kroků vás ochrání před kulinářským zklamáním, když se na podzim nebo v zimě po otevření nádoby ukáže, že okurky jsou uvnitř prázdné, měkké a naprosto nesplňují naše očekávání.
První nejdůležitější věcí při zavařování je neotálet. Nakládat musíte začít hned, jak přijdete domů z nákupu. Hlavní složkou okurek je voda, a čím déle leží jen tak v misce, tím více ztrácejí vodu a buničina přestává být elastická. Okurky musíte důkladně očistit a ošetřit je studenou lázní. Díky tomu budou křupavé. A jako poslední je důležité okurky pevně vkládat do sklenice. Pokud prostor misky využijete efektivně, každý kus rovnoměrně nasákne všechny chutě.
Zdroj: https://cookieandkate.com/best-pickles-recipe/