Při skladování mletého masa je nutné dodržet určitá pravidla, jinak hrozí zdravotní problémy
Mleté hovězí maso je jednou z nejoblíbenějších a zároveň nejzrádnějších ingrediencí. Nesprávné skladování mletého masa z něho může udělat časovanou bombu. Konzumace takového masa může vést ke spoustě zdravotních obtíží. Jak jej tedy správně skladovat?
Jak poznat, že maso již není ke konzumaci vhodné?
K identifikaci toho, zda má maso nejlepší časy za sebou, použijte své smysly. Hledejte zabarvení nebo plíseň. Dobré mleté hovězí maso by mělo být jasně červené a ne hnědé. Pokud se objeví plíseň, mělo by jít maso přímo do koše. Podívejte se také na datum spotřeby. K mletému masu také čichněte, pokud ucítíte štiplavou vůni, maso vyhoďte. Když se ho dotknete, mělo by být chladné, hladké a trochu vlhké. Zkažené mleté hovězí maso může být lepkavé nebo slizké.

Jak dlouho lze skladovat mleté maso?
Asi ne tak dlouho, jak bychom si mohli myslet. Podle USDA by mělo být syrové mleté maso v ledničce skladováno pouze jeden až dva dny. V mrazáku může být toto maso skladováno až po dobu čtyř měsíců.
Jak skladovat syrové maso v ledničce
Mleté hovězí maso uchovávejte v nejchladnější části chladničky po dobu jednoho až dvou dnů. Pokud je to možné, uložte ho na nejnižší polici, aby nedošlo k úniku šťávy do jiných potravin. Vyhněte se ukládání ve dveřích, protože teplota v této oblasti kolísá více.
A co vařené mleté hovězí?
Mleté maso zchlaďte do dvou hodin od vaření. Ideální je chlazení na vzduchu, teplé maso v žádném případě nedávejte do ledničky. Vařené mleté hovězí maso skladujte v mělké, vzduchotěsné nádobě v chladničce po dobu tří až čtyř dnů.

Jak zmrazit mleté hovězí maso
Chcete-li zmrazit mleté maso, jednoduše ho pevně zabalte do plastových obalů, fólií nebo mrazicích sáčků na zip. Prostor pro skladování můžete ušetřit zplošťováním masa válečkem poté, co bylo utěsněno v sáčku, jen se ujistěte, že neunikly žádné šťávy. Napište na balíčky datum a spotřebujte do čtyř měsíců.
Zdroj: https://steakschool.com/learn/how-long-does-beef-mince-last/
