Kuchyně je srdcem každého domova. Udržte ji stále krásně čistou pomocí jednoduchých triků
Říká se, že kuchyň je srdcem každého domova. Je to rozhodně pravda, protože se jedná o místnost, kde většina žen tráví doma obrovské množství času, připravuje tam vynikající jídlo a skladují se tam všechny dobroty pro celou rodinu. Udržet tuto místnost dokonale čistou ale není jednoduchý úkol. Řekneme vám, jak ji udržet v čistotě bez námahy a utrácení velkého množství peněz. Podíváme se na pár důležitých míst, ale nesmíte zapomínat ani na zdi za kamny a parapety.
Čisté nádobí je základ
Na vyčištění keramické pánve od spáleného tuku budete potřebovat jen vodu, pár lžic gelového pracího prostředku a jedlou sodu. Vše dejte do pánve a půl hodiny vařte na sporáku. Počkejte, až kapalina vychladne, a opláchněte pánev pod tekoucí vodou. Bude jako nová. Na čištění kohoutku je nejlepší amoniak s trochou vody. Čistou mikrovlnnou troubu získáte pomocí roztoku z 500 ml vody a 2 lžic 9% octa. Nalijte vše do misky, vložte do mikrovlnky a zapněte na 5 minut. Nečistoty povolí a půjdou snadno dolů.
Spotřebiče také potřebují péči
Lednice je v kuchyni extrémně důležitá a měla by být neustále čistá. Ve 2 litrech vody rozpusťte 2 polévkové lžíce prášku do pečiva. Do směsi namočte kapesník a vyčistěte s ním vnitřek lednice. Poté vytřete do sucha. Na vnější povrch lednice vám postačí jen houbička na nádobí namočená v mýdlové vodě a měkký hadřík na utření do sucha.
Zapomínat byste neměli ani na rychlovarnou konvici či kávovar. Zbavit se vodního kamene není snadné. Potřebovat budete minimálně dvě balení kyseliny citronové. Naplňte konvici vodou do 1/3 výšky a přidejte balíček kyseliny citronové. Vařte po dobu 3–5 minut. Poté vše zkontrolujte, jemně protřepejte a podle potřeby opakujte. Špinavou vodu vylijte a konvici důkladně vypláchněte. Naplňte čistou vodou, uvařte a znovu vylijte. Před dalším použitím akci opakujte ještě dvakrát.
Zdroj: https://www.ovenclean.com/blog/the-best-advice-for-keeping-your-kitchen-clean/