Koření a bylinky vylepší nejen vaření. Vypudí z domova škůdce a zaženou nepříjemný zápach

Koření a bylinky vylepší nejen vaření. Vypudí z domova škůdce a zaženou nepříjemný zápach

Koření, které denně používáme v kuchyni, se může hodit nejen k dochucení pokrmů. Poslouží také na jiné věci, než je vaření. Spolehlivě odpudí mravence nebo moly. Použít můžete jakékoliv bylinky, které jsou spíše aromatické. Takové totiž hmyzu vadí nejvíce, jejich vůně mu nebude příjemná.

Bobkový list použijte na mravence, hřebíček zase na moly

Jestli doma máte bobkový list, můžete ho použít na mravence. Dejte do nádoby, kde skladujete mouku nebo cukr, kousek bobkového listu. Můžete ho přilepit zevnitř na víko od nádobí, aby nepadal přímo do suroviny. Hřebíček zase ochrání vlněné oblečení před moly, kteří ho milují. Stačí vložit do kapsy kabátu nebo svetříku mušelínový pytlík, který naplníte hřebíčkem.

Mohlo by vás zajímat:  Přírodní prostředky vyčistí mikrovlnnou troubu šetrně, ale účinně

Takto vyvoněný pytlík můžete také pověsit do skříně, aby se jeho vůně dostala do každého koutu. Použít můžete také hořčičné semínko, které snadno odstraní ze sklenic zápach z naložených okurek. Vodu nalijte do již umyté nádoby, zalijte hořčičným práškem, který si vyrobíte z litru vody a čajové lžičky semínka. Nechte přes noc působit a ráno ucítíte, že zápach zmizel.

Zdroj obrázku: Freepik

Šalvěj pomůže proti zápachu v botách

Jestli netušíte, jak se zbavit zápachu z bot, poradíme šalvěj. Je v tomto případě velmi účinným prostředkem na nepříjemné pachy, které se z bot mohou linout. Než si boty obujete, vložte do nich dva lístky šalvěje. Nechte působit, a než je budete chtít nazout, vysypte z nich zbytky lístků.

Mohlo by vás zajímat:  Kokosový olej si své místo v kuchyni už našel, skvělé využití ale najde také jinde

Koření a různé bylinky si můžete sami doma vypěstovat. Bude vám k tomu stačit okenní parapet, dostatek světla a také čas na zalévání. Doma si můžete zasadit například tymián, rozmarýn, mátu nebo pažitku. Budete mít čerstvé koření hned po ruce a můžete si bylinky nasušit nebo zamrazit do forem na led společně s vodou. Bylinky se hodí do omáček, na maso, ale také do příloh. Pěstovat je můžete také na zahradě nebo balkoně, nejsou náročné a postačí jim voda a světlo.

Zdroj: https://www.nbcnews.com/id/wbna32451546
Přidat na Seznam.cz