Chléb vydrží čerstvý až tři týdny díky kousku celeru

Chléb vydrží čerstvý až tři týdny díky kousku celeru

Nevědomost o správném skladování potravin často vede ke zbytečným výdajům navíc, protože se potraviny přinesené z obchodu rychle kazí. Proto se vyplatí naučit se pár jednoduchých triků, které udrží potraviny déle čerstvé a poživatelné. Jeden z nich dokonce udrží chléb v čerstvém a výtečném stavu ještě tři týdny po jeho zakoupení.

Přidejte kousek celeru

O tento trik se podělila uživatelka TikToku jménem Katya Meckleová. Ta se svými sledujícími často sdílí své znalosti o zdravém stravovaní, ale také jim radí, jak potraviny správně skladovat, aby vydržely co nejdéle čerstvé a nekazily se moc rychle. Je důkazem, že při troše snahy nepřijde jídlo nazmar a nebude trpět ani naše peněženka.

Mohlo by vás zajímat:  5 nejčastějších chyb při úklidu zbytečně přidělává práci. Naučte se uklízet konečně efektivně

Katya mimo jiné ukázala, jak správně uchovávat chléb, aby neoschl, neztvrdl ani nezplesnivěl. A to dokonce ani tři týdny po jeho zakoupení. Radí, že stačí do vzduchotěsného sáčku nebo chlebníku k chlebu umístit malý kousek celeru. Ten začne postupně uvolňovat vlhkost a udrží pečivo déle čerstvé. Podobně by měla fungovat i nakrájená jablka nebo syrové brambory.

Zdroj obrázku: Freepik

Jak ještě prodloužit trvanlivost chleba?

Pokud chcete čerstvost chleba ještě podpořit, snažte se všemožně zabránit jeho kontaktu s choroboplodnými zárodky bakterií a plísní. Před vyjmutím chleba ze sáčku si vždy umyjte ruce, krájejte ho pouze dokonale čistým nožem a spíš než po krájeném chlebu v obchodě sáhněte po celém bochníku. Samozřejmě nejlepší a nejzdravější volbou je upéct si doma vlastní chléb, u kterého budete přesně vědět, jaké ingredience jste při jeho přípravě použili.

Mohlo by vás zajímat:  Alobal je v domácnosti nepostradatelný. Byt či dům dokonce ochrání před zloději

To ale není jediný trik, který tiktokerka sdílela. Ukazuje například, že když zabalíte banány do kuchyňského alobalu, vydrží déle čerstvé. Mrkev a zelenou zeleninu je nejlepší zmrazit v nádobě s vodou. Bobulovité plody omyjte ve vodě s jablečným octem a po oschnutí je vyskládejte do nádoby vyložené papírovou utěrkou. Tak se nebudou rychle kazit.

Zdroj: https://www.bodyandsoul.com.au/nutrition/nutrition-tips/mums-genius-hack-to-keep-bread-fresh-for-days-is-going-viral/news-story/3d1160234b159dd4a01e49e124b14170
Přidat na Seznam.cz