Na Velikonoce připravuji jako pohoštění výhradně jenom tatarák. Zužitkuji na něj všechna vařená vejce od koledníků

Na Velikonoce připravuji jako pohoštění výhradně jenom tatarák. Zužitkuji na něj všechna vařená vejce od koledníků

Vařená vejce do tataráku? No jasně! Je skoro zadarmo a každý, komu jsem ho dala ochutnat, se oblizoval a chtěl ještě. Můj způsob zužitkování vařených vajec od koledníků je možná netradiční, ale garantuji, že když ho vyzkoušíte, stane se hodně populárním.

Vajíčkový tatarák

Ráda bych se s vámi podělila o svůj oblíbený recept na vajíčkový tatarák. Ano, slyšíte dobře, žádné maso, ale vařená vejce. Ingredience, která každému po Velikonocích doslova „leze ušima“. Já vám ale ukážu, jak si z vařených vajec připravit dobrůtku, kterou budou všichni milovat.

Mohlo by vás zajímat:  Imunitu dětí je třeba posilovat odmalička. Přirozenou cestou je pohyb venku i vyvážený jídelníček

Jen pár přísad

Je to jednoduché jídlo, které se dá připravit během několika minut a zároveň je velmi chutné. Potřebujete pouze několik ingrediencí:

  • 2 vejce,
  • 1 lžíci dijonské hořčice,
  • 1 lžičku worcestrové omáčky,
  • 1 lžičku kapary,
  • 1 lžíci nasekané cibule,
  • sůl a pepř podle chuti,
  • na ozdobu petrželku.

A samozřejmě jsou tu i možné variace, takže se nemusíte bát ani chilli papričky, ančoviček, jarní cibulky nebo čerstvých bylinek.

Zdroj obrázku: Freepik

Postup zvládne i začátečník

Když si budete vaječný tatarák chystat kdykoliv během roku, začnete tím, že si vejce uvaříte natvrdo, necháte je vychladnout a oloupete. Na Velikonoce ale máte vajec plnou ošatku, a tak můžete přejít přímo k samotnému loupání. Poté je nasekáte na malé kousky a dáte do mísy.

Mohlo by vás zajímat:  Citrusové slupky je chyba vyhodit. Nádobí v myčce i celou domácnost rozzáří čistotou a leskem

Přidáte dijonskou hořčici, worcestrovou omáčku, kapary a cibuli a vše důkladně promícháte. Ochutíte solí a pepřem. Tatarák podávejte s toustovým chlebem, který si můžete opečením ještě vylepšit. Stejně tak lze místo tohoto chleba použít třeba bagetu. Určitě doporučuji jen světlé pečivo.

Kdykoliv a kamkoliv

Ozdobíme petrželkou a hotovo! Tento vajíčkový tatarák je skvělý jako předkrm nebo jako lehká večeře. Můžete ho podávat také na oslavách nebo piknicích, kde si ho určitě oblíbí každý. Doufám, že vám tento recept zachutná a že si ho vyzkoušíte i vy. Přeji vám dobrou chuť!

Mohlo by vás zajímat:  Dejte šanci kdouli. Z nakyslého ovoce připravíte bezkonkurenční džem i šťávu do čaje

Zdroj: Autorský text, e-mailový příspěvek Radky Š., redakčně zkráceno a upraveno.

Přidat na Seznam.cz