Na Velikonoce připravuji jako pohoštění výhradně jenom tatarák. Zužitkuji na něj všechna vařená vejce od koledníků

Na Velikonoce připravuji jako pohoštění výhradně jenom tatarák. Zužitkuji na něj všechna vařená vejce od koledníků

Vařená vejce do tataráku? No jasně! Je skoro zadarmo a každý, komu jsem ho dala ochutnat, se oblizoval a chtěl ještě. Můj způsob zužitkování vařených vajec od koledníků je možná netradiční, ale garantuji, že když ho vyzkoušíte, stane se hodně populárním.

Vajíčkový tatarák

Ráda bych se s vámi podělila o svůj oblíbený recept na vajíčkový tatarák. Ano, slyšíte dobře, žádné maso, ale vařená vejce. Ingredience, která každému po Velikonocích doslova „leze ušima“. Já vám ale ukážu, jak si z vařených vajec připravit dobrůtku, kterou budou všichni milovat.

Mohlo by vás zajímat:  Z jahod snadno získáme semínka pro nové sazenice

Jen pár přísad

Je to jednoduché jídlo, které se dá připravit během několika minut a zároveň je velmi chutné. Potřebujete pouze několik ingrediencí:

  • 2 vejce,
  • 1 lžíci dijonské hořčice,
  • 1 lžičku worcestrové omáčky,
  • 1 lžičku kapary,
  • 1 lžíci nasekané cibule,
  • sůl a pepř podle chuti,
  • na ozdobu petrželku.

A samozřejmě jsou tu i možné variace, takže se nemusíte bát ani chilli papričky, ančoviček, jarní cibulky nebo čerstvých bylinek.

Zdroj obrázku: Freepik

Postup zvládne i začátečník

Když si budete vaječný tatarák chystat kdykoliv během roku, začnete tím, že si vejce uvaříte natvrdo, necháte je vychladnout a oloupete. Na Velikonoce ale máte vajec plnou ošatku, a tak můžete přejít přímo k samotnému loupání. Poté je nasekáte na malé kousky a dáte do mísy.

Mohlo by vás zajímat:  Nejlepší triky pro praní ponožek: díky sodě a octu budou znovu zářit čistotou

Přidáte dijonskou hořčici, worcestrovou omáčku, kapary a cibuli a vše důkladně promícháte. Ochutíte solí a pepřem. Tatarák podávejte s toustovým chlebem, který si můžete opečením ještě vylepšit. Stejně tak lze místo tohoto chleba použít třeba bagetu. Určitě doporučuji jen světlé pečivo.

Kdykoliv a kamkoliv

Ozdobíme petrželkou a hotovo! Tento vajíčkový tatarák je skvělý jako předkrm nebo jako lehká večeře. Můžete ho podávat také na oslavách nebo piknicích, kde si ho určitě oblíbí každý. Doufám, že vám tento recept zachutná a že si ho vyzkoušíte i vy. Přeji vám dobrou chuť!

Mohlo by vás zajímat:  Ochránit pozemek před divokými prasaty pomůže bytelný plot, čistota a účinné odpuzovače

Zdroj: Autorský text, e-mailový příspěvek Radky Š., redakčně zkráceno a upraveno.

Přidat na Seznam.cz