City Road Tiles With Pebble Sidewalk With Plants Grass Outdoor

Jednoduché kroky, jak udržet dlažební kostky čisté

Dlažební kostky bývají ozdobou nejednoho pozemku. Stejně jako u samotné nemovitosti nebo jejích součástí je i u dlažebních kostek důležité udržování v čistotě. I přes veškerou snahu se však může stát, že se stanou terčem nečistot a zašpinění. Jejich vyčištění někdy stojí spoustu úsilí, není tedy divu, že nás pohled na znečištěné dlažební kostky rozhněvá. Jak vyčistit špinavé dlažební kostky? Naštěstí můžete využít služeb domácích prostředků jako i v jiných případech. Bez toho, abyste utratili spoustu peněz a poškodili životní prostředí. Co tedy povede k tomu, aby vaše dlažební kostky vypadaly stejně jako před zašpiněním?

Mohlo by vás zajímat:  Keříky malin může napadnout hned několik chorob. Ohroženy jsou plody i celé rostliny

Při spatření nečistot konejte co nejdříve

Udržení čistého povrchu dlažebních kostek není jednoduché. Záleží ale na mnoha faktorech. Je rozdíl, kde tuto dekoraci máte. Zda se v okolí vašeho pozemku nachází stromy, keře nebo další potencionální zdroje znečištění. Někdy nenaděláte nic, stačí, když proletí pták a vykoná potřebu. Jindy zase povětrnostní podmínky mohou na pozemek zanést listí a větvičky ze vzdálených stromů. Abyste se ale vyhnuli nepříjemnému drhnutí a čištění, stačí se držet jednoduchých pravidel:

  • pravidelně zametejte a odstraňujte veškeré čerstvé nečistoty,
  • čas od času proveďte i mokré čištění,
  • odstraňujte plevel, trávu a mech.
Mohlo by vás zajímat:  Uspořádejte svou lednici podle profesionálů. Každá potravina má své místo
Zdroj obrázku: Freepik

Jedlá soda je skvělým pomocníkem

Jedlá soda je velmi efektivní složkou při čištění. Její služby využívá mnoho lidí. Poradí si nejen s odolnými, ale i mastnými nečistotami. Stačí smíchat jedlou soduvodou tak, aby vznikla hustá pasta. Aplikujte přímo na povrch znečištění a nechte několik minut působit, poté vydrhněte kartáčem. Jedlou sodu lze aplikovat i do mezer s mechem či plevelem.

Citronová šťáva

Citronová šťáva si hravě poradí s mastnými fleky. Jako přírodní kyselina se účinně vypořádá se špinavou dlažbou a skvrnami. Stačí smíchat tuto šťávu s vodou v poměru 1 : 3. Výsledný roztok vlijte do rozprašovače a naneste na nečistoty. Po několika minutách vydrhněte kartáčem a po skvrnách nebude ani památky.

Zdroj: https://www.housebeautiful.com/uk/garden/a40741479/how-to-clean-paving/
Přidat na Seznam.cz