Kuchyně plná mastnoty zkazí náladu každé hospodyni. Není třeba zoufat, jednoduché metody pomohou

Kuchyně plná mastnoty zkazí náladu každé hospodyni. Není třeba zoufat, jednoduché metody pomohou

Mastnota a další nečistoty jsou noční můrou každé ženy. Nemusí se jednat zrovna o kuchyň, ale je pravda, že tam je špína velmi častá a také jde velmi těžko odstranit. Pokud máte svůj oblíbený čistič, který na mastnotu nefunguje, můžete vyzkoušet domácí prostředky, které jsou jednoduché a levné.

Tyto metody znaly už naše babičky

Ještě než začnete se samotným čištěním, ujistěte se, že máte doma všechno potřebné. Jedlá soda, ocet, čisticí prostředek a čpavková voda – to jsou suroviny, které budete potřebovat. Kromě toho si připravte také houbu, drátěnku a bezprašné utěrky, hodit se bude také vysavač nebo rozprašovač.

Mohlo by vás zajímat:  WiFič VEN!

Nejoblíbenějším způsobem, jak se zbavit mastnoty, je jednoznačně lihový ocet. Můžete z něj vyrobit směs na čištění. Dvě sklenice vody smíchejte se sklenicí octa a přidejte dvě lžíce čisticího prostředku. Až budete mít hotovo, namočte do směsi hadřík, vyždímejte a otřete povrch skříněk. Postup můžete opakovat, ale poté už jen s použitím vody. Nakonec osušte a máte hotovo. Vetřít můžete minerální olej, který dodá skříňkám lesk.

Zdroj obrázku: Freepik

Jedlá soda nebo čpavková voda si poradí s odolnými skvrnami

Do misky nalijte litr vody, přidejte čtyři lžíce jedlé sody a zamíchejte. Do směsi namočte hadřík, vyždímejte a vyčistěte zanesené povrchy. Nakonec je osušte, všech nečistot byste se měli zbavit. Jedlou sodu můžete použít také na nábytek, stejně jako ocet. Trochu sody dejte na hadřík, očistěte povrch nábytku, v případě potřeby už nepoužívejte sodu, ale pouze vodu. Nakonec osušte.

Mohlo by vás zajímat:  Osvěžte si domov vůněmi, které kočky nesnáší. Udržíte je tak v bezpečí

Čpavková voda funguje na velmi odolné nečistoty. Stačí lžíce na litr vody a důkladně směsí nábytek nebo mastnou linku očistěte. Po několika minutách zmizí tuk, špína i prach. Pomoci může také mycí prostředek, který běžně používáte. Smíchejte ho s teplou vodou, namočte hadřík a vydrhněte. Nakonec vezměte čistou vodu, umyjte a osušte.

Zdroj: https://www.ovenclean.com/blog/how-to-clean-sticky-grease-off-kitchen-cabinets/
Přidat na Seznam.cz