Pena Na Holeni1

Chytré hospodyňky znají tajemství pěny na holení, kterou nanáší nejen na nechtěné chloupky

Pěna na holení je hojně využívána při odstraňování přebytečných chloupků na celém těle. Šikovné hospodyňky ji ale používají i na jiná místa, protože vědí, že dokáže promazat panty u dveří, zabránit zamlžování zrcadla, a dokonce pomáhá při likvidaci škod na vaší pokožce napáchaných při malování celého bytu. Ničeho se nebojte a zkuste ji použít i na mastné skvrny, kterých vás dokáže zbavit během několika minut. Až půjdete příště na nákup do drogerie, vezměte si pár balení navíc, určitě je doma využijete.

Mohlo by vás zajímat:  "Těch pár minut navíc mi dá jistotu, že budou čerstvá." Vejce otočená špičkou dolů vydrží déle
Zdroj obrázku: Freepik

Zrcadlo, ve kterém se uvidíte

Zamlžené zrcadlo je častým problémem po horké sprše nebo dlouhé koupeli. Setření vlhkosti ručníkem nebo hadříkem není dobrý nápad, pokud nechcete následně zrcadlo znovu leštit. Jak tedy docílit toho, aby se na něm odpařená voda vůbec neusazovala? Naneste malé množství pěny na holení na papírovou utěrku a důkladně zrcadlo přeleštěte. Následně se zbavte šmouh pomocí starých silonek nebo černobílých novin zmuchlaných do kuličky. Pára teď nebude mít šanci.

Mohlo by vás zajímat:  Myčka nádobí bude roky sloužit jako nová díky několika pravidlům
Zdroj obrázku: Freepik

Leští, čistí a odmašťuje

Zkuste pěnu nanést také na chromové baterie a kohoutky, po setření budou zářit oslnivým a dlouhotrvajícím leskem, protože složení pěny zabrání usazování kapek vody. V případě mastných skvrn bude použití pěny složitější. Pokud vám na oblíbenou blůzu ukápne majonéza nebo hořčice, v žádném případě se ji nesnažte setřít. Místo toho na ni nastříkejte pěnu na holení, která mastnotu vytáhne, a nechte chvíli působit. Poté opláchněte teplou vodou a přeperte v ruce nebo v pračce. Můžete ji použít i místo mýdla, a to v případě, že máte pokapané ruce od barvy po malování zdí. Pěna zbaví veškerá potřísněná místa barevného pigmentu a vy se tak vyhnete všetečným dotazům přátel, zda váš byt právě prochází rekonstrukcí.

Zdroj: https://experthometips.com/uses-for-shaving-cream-foam-cleaning
Přidat na Seznam.cz