Zlatavý vývar plný bohaté chuti potěší každého gurmána. Díky jednoduchému triku bude vždy dokonalý

Zlatavý vývar plný bohaté chuti potěší každého gurmána. Díky jednoduchému triku bude vždy dokonalý

Tradiční vývar milují nejen děti, ale i dospělí. Vaření obvykle začíná masem a zeleninou. Na výběru masa záleží, skvěle chutná především husí, hovězí nebo drůbeží. Vhodné je vybírat tučnější kusy. Pokud chcete, aby vývar získal jedinečnou chuť, vyzkoušejte osvědčený trik. Potřebujete k němu jednu věc, kterou jistě máte ve své kuchyni.

Základem je výběr masa a zeleniny

Aromatický vývar se získává ze směsi masa, nejlépe kuřecího a hovězího. Chcete-li svou polévku posunout na vyšší kulinářskou úroveň a potěšit chuťové pohárky všech členů domácnosti, přihoďte do ní také zvěřinové odřezky nebo trochu telecího. Neméně důležitá je také správně vybraná zelenina, kterou do vývaru přidáme.

Mohlo by vás zajímat:  Chybně uložené dříví znatelně poškodí krb i komín

Chuť polévky dokonale zvýrazní petržel, celer, pórek, mrkev nebo cibule. Pokud jí chcete dodat hloubku, přidejte pár listů savojské kapusty a listy čerstvého celeru. Přestože si mnoho lidí nedokáže představit vývar bez mrkve a petržele, s těmito surovinami je lepší být opatrný. Během vaření předávají polévce svou typickou sladkost, což některým lidem nemusí vyhovovat.

Zdroj obrázku: Freepik

Trik pro co nejlepší vývar

Zkušení kuchaři mají své osvědčené triky, které propůjčují vývaru lahodnou chuť. Ačkoliv se většinou zdráhají je prozradit, ukazuje se, že jsou extrémně jednoduché a snadno je napodobíte doma. Tajemství báječného vývaru spočívá v litinové pánvi. Než do polévky přidáte zeleninu, nakrájejte ji na menší kousky a poté vhoďte na suchou rozpálenou pánev. Musí být litinová, protože na teflonové se zelenina rychle spálí.

Mohlo by vás zajímat:  Usazování vody v myčce předejde jednoduchý trik. O tajné funkci ví málokdo

Zeleninu nechte pár minut na pánvi za občasného promíchání. Když začne hnědnout, je čas přidat ji do polévky. Pak pokračujte ve vaření vývaru obvyklým způsobem. Polévka získá jedinečnou barvu a chuť, jelikož přírodní cukry obsažené v zelenině začnou měnit svou strukturu a karamelizují. Právě to způsobí, že vývar se zbarví dozlatova a jeho chuť bude bohatá a jemná.

Zdroj: https://www.bonappetit.com/story/how-to-make-flavorful-broth
Přidat na Seznam.cz