Roztoči se v kuchyni drží na nenápadných místech, kde hodují na zbytcích potravin

Úklid kuchyně patří k činnostem, které provádíme prakticky denně. Kdo by také chtěl mít špínu na místech, kde si pravidelně připravujeme jídlo. Jenže i když lidé čistí kuchyni velmi často, vždy setřou pouze povrchovou špínu. Úklid ale potřebují i skrytá místa, která byste možná nečekali.

Než začneme, připomínáme, abyste úklid kuchyně nepodceňovali. Jedná se o prostor, kde se mísí vlhkost z přípravy jídla s jednotlivými ingrediencemi, jejichž zbytky velmi často lákají nepříjemné roztoče a bakterie. A příprava jídla v takto zamořeném prostoru rozhodně není nic zdravého.

Zdroj obrázku: Pixabay

Pozor na spáleniny

Říkáte si, že máte sporák zářivě čistý? Podívejte se do trouby. Kolem spirál a v záhybech se hromadí zbytky potravy, která se při denním užívání trouby spálí a následně láká bakterie a další cizopasníky. Ti se sice při dalším pečení spálí, kdo by ale chtěl mít v troubě pohřebiště těchto malých potvůrek?

Podobně opomíjeným místem je i vnitřek topinkovače. Zde se opakuje stejný případ jako u trouby. Spálené jídlo kolem spirál a na dně topinkovače láká roztoče a další škůdce. Ti se navíc při méně častém používání rádi množí a následně hromadně umírají po zapnutí přístroje.

Šuplíky a skřínky jsou ráj pro roztoče

Dívali jste se někdy pořádně do zásuvky na příbory? Tato a další místa, ve kterých máte uložené drobné kuchyňské pomůcky, velmi často trpí pod nánosy prachu. Důvod je jednoduchý. Málokdy je máte natolik prázdné, abyste viděli až na dno a objevili závěje.

Zdroj obrázku: Pixabay.com

Stejně tak věnujte pozornost i prostorům mezi kuchyňskými skřínkami. Na úklid těchto prostor velmi často potřebujete speciální náčiní, ale nenechte se odradit. Mezi skříňkami se drží vlhko, které velmi prospívá bakteriím a dalším roztočům. Stejně tak si při uklízení dejte pozor i na prostor mezi troubou a kuchyňskou linkou. Do těchto míst rády padají zbytky potravy, které se zde kazí.

Přidat na Seznam.cz