Příliš mnoho tuku zkazí celé jídlo. Nevyhazujte ho, snadnými triky se přebytečného omastku zbavíte
Určitě se každé ženě v kuchyni „povedlo“ jídlo, které bylo mastné více, než je zdrávo. Nemusíte ho ale vyhazovat, stačí použít některé triky, abyste se přebytečného tuku zbavili. Rázem tak bude pokrm k jídlu a ušetříte si další práci i peníze. Navíc to jsou tipy, které si rychle osvojíte.
Využít můžete listový salát nebo papírové ručníky
Jestli se vám nepovedla polévka nebo guláš, nemusíte zoufat. Dietnější verzi z nich uděláte jednoduchým způsobem. Můžete na povrch hrnce přiložit velký list listového salátu, který do sebe nasaje tuk. Po několika vteřinách můžete list vyjmout a v případě potřeby použít další. Možná to ale nebude třeba. Dobře bude fungovat také vaječný bílek. Ten nalijte syrový do vroucí vody, necháte pár minut a uvidíte, jak snadno se do něj tuk absorbuje.
Zkuste do polévky vložit 2–3 kostky ledu. Hrudky tuku by se na ně měly okamžitě přilepit. Kostky ale musíte z polévky vyndat ještě dříve, než se rozpustí. Poté můžete normálně pokračovat ve vaření pokrmu a v případě, že je tuku více, dejte do něj po chvíli další kostky.
Pokud vaříte omáčku, použijte na přebytečný tuk kousek chleba
Na absorbování tuku se může hodit i obyčejný chléb. Stačí ho kousek vložit do omáčky nebo polévky, nechat nasáknout a vyndat. Můžete opakovat, pokud budete potřebovat. Tuk můžete z polévky vybrat také lžící. Pokud ji máte hotovou, můžete ji nechat vychladnout. Tuk se dostane na povrch, ztuhne a tím se vytvoří bílá vrstva. Tu snadno odeberete vidličkou.
Vždy je ale dobré myslet na to, kolik mastnoty obsahují jednotlivé potraviny, které budete při vaření používat. Olivový olej sice může pomoci, ale pokud ho přidáte hodně, může nadělat velkou paseku. Stejně tak maso, některé kousky mohou být tučnější a budete muset tuk odstraňovat. Není to ale nic složitého a určitě si s našimi tipy poradíte.
Zdroj: https://patch.com/maryland/bethesda-chevychase/five-great-greasy-foods-and-how-to-degrease-them_f6678faa