Při vaření těstovin dělají všichni úplně zbytečnou chybu. Přijdou tak o jedinečnou chuť

Při vaření těstovin dělají všichni úplně zbytečnou chybu. Přijdou tak o jedinečnou chuť

Proplachování těstovin po uvaření se zdá být jednou z nejběžnějších činností. Používáme sítko, přes které přeléváme vodu často přímo do odtoku umyvadla. To je jedna z největších chyb. Nejhorší je, že tato činnost je považována za běžnou, a přitom ztrácíme velmi mnoho, když těstoviny promýváme pod tekoucí vodou.

Příprava těstovin bez ztráty cenných vlastností

Jednou ze základních chyb při vaření těstovin je slití vody po uvaření. Většina lidí k tomu používá sítko a přes to následně uniká cenná voda nazývaná také tekuté zlato. Takže pokud příště budete vařit těstoviny a budete se sami sebe ptát, jestli těstoviny po uvaření proplachovat, odpověď zní určitě ne. Promýváním těstovin odstraňujeme vodu, ve které byly připraveny. Zbavujeme se jí jako odpadu.

Mohlo by vás zajímat:  Zápach z kuchyně linoucí se po celém bytě může být minulostí díky jednoduchým trikům

Bohužel jsme na to zvyklí, ale tím připravujeme naše jídlo o množství přidaných chutí, které by po přidání do omáčky potěšily určitě každá ústa. Voda, která zůstala z vaření těstovin, je zakalená a není vhodná pro přípravu dalšího jídla. Mezitím se v mnoha zemích nazývá tekutým zlatem, protože je bohatá na škrob a minerály, které se uvolňují během vaření.

Zdroj obrázku: Freepik

Omáčky s přidáním vody z těstovin

Tato voda je cenným doplňkem k omáčkám. Jen několik lžic vody stačí k tomu, aby byla omáčka k těstovinám hustší a krémovější. Zahušťování omáčky je také vhodnou otázkou. Obvykle k tomu používáme máslo, které ale obsahuje zbytečné kalorie navíc. Nejlepší kuchaři mají svou vlastní cestu, kterou doporučují každému.

Mohlo by vás zajímat:  Nenechte jahody o samotě. Bylinky a zelenina ve stejném záhoně je podpoří v bohaté úrodě

Tou je právě voda z vaření těstovin. Tito kuchaři ji začali nazývat tekutým zlatem. Jak tedy tuto přebytečnou vodu neztratit? Odpověď je jednoduchá. Jako první můžete zkusit těstoviny vytáhnout z vody velkou štěrbinovou naběračkou, která se používá k nabírání špaget. Před následným vylitím si můžete z vody vzít i několik šálků. Dalším skvělým způsobem je vaření těstovin přímo s omáčkou v jednom hrnci.

Zdroj: https://food.ndtv.com/food-drinks/kitchen-hack-5-easy-ways-to-add-leftover-pasta-water-to-your-cooking-2631668
Přidat na Seznam.cz