Nejvyšší čas nachystat gril do akce. Jeho vyčištění může být otázka chvíle

Nejvyšší čas nachystat gril do akce. Jeho vyčištění může být otázka chvíle

Začátek grilovací sezóny se rychle blíží, a proto byste se na ni měli dobře připravit. Než si naplánujete grilovací oslavu s přáteli a rodinou, měli byste gril nejdříve pořádně vyčistit. Poradíme vám, jak ho vyčistit bez chemie. Potřebovat budete jen pár základních ingrediencí, které máte neustále doma. Díky čistému grilu nebude vaše tělo vystaveno škodlivým bakteriím.

Mytí grilu nepodceňujte!

Nečistoty na grilu vypadají nevzhledně, ale také ovlivní chuť výsledného pokrmu. Jakmile se začnou hromadit, půjdou odstranit velmi těžce a strávíte nad čištěním hodně času. Bohužel se u špinavého grilu také vystavujete nebezpečí zažívacích problémů, protože se v něm hromadí nebezpečné bakterie. Nezapomeňte ho proto před každým použitím důkladně vyčistit.

Mohlo by vás zajímat:  Podzim patří cuketám a dýním. Oba druhy zeleniny můžeme zpracovat na mnoho způsobů

Domácí pasta pro čistý gril

Hodně lidí po grilovacím večírku zapomene na údržbu grilu. Z dalšího použití ale nemusíte mít strach. Stačí, když si připravíte jednoduchý domácí prostředek. Připravte si pastu z jedlé sody a peroxidu vodíku. Smíchejte je tak, abyste získali hustou konzistenci, naneste na gril a nechte chvíli působit. Poté opláchněte teplou vodou a osušte.

Zdroj obrázku: Freepik

Jak správně použít ocet nebo sůl pro čistý gril?

Další přírodní a velmi levnou možností je použití octa. Ocet odstraní vodní kámen a neutralizuje pachy. Smíchejte ocet s vlažnou vodou a malým množstvím tekutého mýdla. Připravenou směsí a hadříkem nebo houbou otřete všechna znečištěná místa. Nechte chvíli působit a uvidíte, že špína nebude mít šanci. Nakonec stačí gril jen opláchnout a otřít do sucha.

Mohlo by vás zajímat:  Při správné péči vydrží vánoční hvězda až do příštího roku

Na studený gril můžete použít ještě jeden domácí trik. Potřebovat budete jen velký kus alobalu a obyčejnou kuchyňskou sůl. Rozložte alobal a nasypte na něj sůl. Poté na ni položte rošt a zasypejte další porcí soli. Takto připravený rošt vložte do předehřáté trouby. Vypněte ji a pozorujte, jak sůl zhnědne. Nakonec rošt jen otřete čistým hadříkem a uvidíte, že bude dokonale čistý.

Zdroj: https://bbqchamps.com/homemade-grill-cleaner/
Přidat na Seznam.cz