Loupání papriky bez škrabky a bez námahy: usnadněte si vaření na maximum

Loupání papriky bez škrabky a bez námahy: usnadněte si vaření na maximum

Papriky jsou skvělou surovinou, ze které dokážeme vyčarovat velké množství chutných pokrmů. Skvěle se hodí také jako doplněk různých zavařenin. Bohužel existují recepty, do kterých nesmí jít slupka z této zeleniny. Naštěstí vám prozradíme jednoduchý trik, jak papriku oloupat.

Loupání v mikrovlnné troubě

Jedná se o velmi jednoduchý postup, který vám zabere jen pár minut. Nemusíte se ani dívat na hodinky, protože čas, který by měla zelenina strávit v mikrovlnné troubě, bude nastaven na vašem zařízení. Vše, co musíte udělat, je vložit papriku do mikrovlnné trouby na dvě minuty. Změkne a slupku můžete snadno setřít malým nožem.

Mohlo by vás zajímat:  Použitý olej nepatří do dřezu. Lze ho vyhodit do koše nebo speciálního kontejneru

Papriky můžete stejně efektivně sloupnout i díky pečicí troubě. Je třeba rozdělit zeleninu na menší kousky. Během této doby zahřejte troubu na teplotu v rozmezí 180–200 °C. Papriku rozložte na plech s pečicím papírem a pokapejte trochou olivového oleje. Pečení bude trvat 15–20 minut. Slupka by měla ztmavnout a zkrabatit se. Díky tomu ji bez problémů sloupnete a buničina se nespálí. Získá zajímavější chuť a intenzivnější aroma.

Zdroj obrázku: Freepik

Výhody loupání papriky

Navzdory mnoha výhodám je paprika relativně těžko stravitelnou zeleninou. Oloupáním je pro trávicí systém mnohem lehčí a často se takto upravená doporučuje malým dětem, seniorům a lidem, kteří se potýkají s problémy s trávicím systémem. Kromě toho existují recepty na jídla, ve kterých je oloupání papriky základem kulinářského úspěchu.

Mohlo by vás zajímat:  Převoz zvířat v autě má pravidla, která myslí především na bezpečnost

Mluvíme především o teplých jídlech, například polévkách a dušených jídlech, jakož i o nejznámější balkánské pastě, kterou známe jako ajvar. Pokud to recept nevyžaduje a ani nemáte problémy s trávením, rozhodně papriku neloupejte. Slupka obsahuje nejvíce cenných živin. Pokud se bojíte postřiků, jednoduše před konzumací spařte papriku horkou vodou.

Zdroj: https://www.finedininglovers.com/article/how-to-peel-peppers
Přidat na Seznam.cz