Chytré balení potravin je praktické a udrží jídlo čerstvé
Ke skladování potravin můžeme využít mnohem více věcí než jen pár pěkných nádob. Potraviny, které konzumujeme, musí být zdravé. Stejně zdravý by však měl být také způsob jejich skladování. Při nesprávném skladování se mohou do potravin dostávat škodlivé látky.
Silikonové nádoby
Silikonové nádoby se hodí při pečení dezertů nebo jídel, ale jsou také vhodné pro zabalení svačiny. Po každém použití je důkladně opláchněte vroucí vodou a budou čisté a připravené na další jídlo. Můžete je také použít do mikrovlnné trouby a mrazáku pro uložení zbytku večeře.
Hliníková fólie bude nápomocná při skladování jídla pro práci nebo školu, ale také při zmrazování nadbytečných potravin. Pevně zmražené jídlo zabalte do pergamenu a poté do hliníkové fólie. Díky tomu zůstane čerstvý a bude připraven k rozmrazení kdykoli. Nezapomeňte však, že žádné kyselé výrobky by neměly být skladovány v hliníkové fólii. Mohou způsobit chemickou reakci, kvůli níž bude produkt nebezpečný pro zdraví.
Opakovaně použitelné sklenice
Pokud nechcete utrácet peníze na sklenice pro skladování jídla, můžete použít ty, co už máte doma. Vezměte sklenici od majonézy nebo hořčice, důkladně ji vymyjte a bude připravená. Proč kupovat speciální sklenice, když každý den vyhazujeme prázdné obaly od potravin. Kromě toho pomůžete životnímu prostředí snížením množství odpadu.
Suché občerstvení nebo malé potravinové výrobky mohou být skladovány v papírových sáčcích, balených do pergamenu nebo voskovaného papíru. Díky tomu si zachovají svěžest a chuť. Dobrým příkladem je žlutý sýr. Balením do pergamenu udržíte produkt čerstvý mnohem déle, než když jej necháte na polici v chladničce odkrytý. Zabalte také oběd svých dětí do pergamenu, aby byl čerstvý a bezpečně uložený.
Zdroj: https://www.thespruce.com/storing-everything-in-the-kitchen-2648629