Čerstvě uvařená kukuřice je lahůdka, která doplní jídelníček o skvělou chuť i vitamíny

Čerstvě uvařená kukuřice je lahůdka, která doplní jídelníček o skvělou chuť i vitamíny

Nejlepší čas pro konzumaci této potraviny je bezesporu léto. Ale tuto žlutou obilovinu se vyplatí konzumovat po celý rok. Samotné vaření není nic komplikovaného, přesto je dobré znát pár dobrých rad, jak správně kukuřici vařit. Co je vhodné přidat do hrnce a jak dlouho byste měli kukuřici vařit?

Jak vařit sladkou kukuřici, aby byla nejchutnější?

Samotná příprava kukuřice není komplikovaná, ale je vhodné myslet na několik zlatých tipů, které přinesou plnost chuti a promění ji v dokonalé jídlo. Nejprve připravte velký hrnec tak, aby v něm nebyly kukuřičné klasy umístěny příliš těsně. Množství vody v hrnci by mělo být tolik, aby byly kukuřičné klasy zcela ponořeny. Na každý kukuřičný klas vložte do hrnce půl lžíce cukru. Sladká voda dodá kukuřici plnou chuť. Zásadně nesolte vodu, ve které budete kukuřici vařit, mohla by pak kukuřice zcela ztvrdnout. Když se začne voda vařit, vložte očištěné kukuřičné klasy do hrnce a nechte provařit po dobu deseti až patnácti minut. Nejlepším způsobem, jak zjistit, že je kukuřice měkká, je vyndat jeden zkušební klas a ochutnat. Každý druh kukuřice má totiž zcela odlišnou dobu, po kterou se vaří. Pokud na vaření spěcháte, doporučujeme kukuřičné klasy rozpůlit na poloviny nebo třetiny.

Mohlo by vás zajímat:  Domácí nakládané zelí je bezkonkurenční v chuti i složení. Jednoduchý recept zvládne každý
Zdroj obrázku: Freepik

Užitečné triky při vaření kukuřice na klasu

Vhodné je také kukuřičné klasy otáčet vidličkou tak, aby se každý kus vařil rovnoměrně. Mnoho kuchařů doporučuje vaření kukuřice s mlékem. Tato složka činí chuť zeleniny jemnější. Stačí nalít 50 mililitrů mléka na půl litru vody, ve které se klasy vaří. Kukuřice se může osolit po ukončení vaření. Chutná lahodně s přídavkem červeného pepře a másla. Po uvaření ji můžete také krátce grilovat nebo smažit v grilovací pánvi.

Mohlo by vás zajímat:  Domácí krmítka pomohou ptákům přežít zimu

Proč jíst kukuřici?

Je třeba podotknout, že neobsahuje lepek. Proto je cenným doplňkem pro lidi, kteří jsou nuceni používat restriktivní dietu, která eliminuje jiné obilné výrobky. Díky svému bohatému složení, ve kterém nechybí dostatek antioxidantů a vitamínu E, kukuřice zpomaluje proces stárnutí, snižuje riziko aterosklerózy, srdečních onemocnění a také ve velké míře podporuje imunitu. Stojí za to ji konzumovat k regulaci krevního tlaku a ochraně zraku. To je zvláště důležité pro lidi, kteří tráví dlouhé hodiny při umělém osvětlení a před monitorem. Kukuřice na talíři se také ukazuje jako skvělá podpora krásy vyživující pokožku.

Zdroj: https://www.jessicagavin.com/how-to-cook-corn-on-the-cob/
Přidat na Seznam.cz