37020

Zrcadlo na správném místě domov zútulní a bude mít praktický užitek

Máte pocit, že si můžete dát zrcadlo v bytě na jakékoli místo a bude tam vypadat dobře? Velký omyl. Dokonce i umístění zrcadla má svá pravidla a musíte se jich držet, jestli chcete mít nádherný a harmonický domov. Zrcadlo pro vás může mít estetické i funkční vlastnosti, ale pouze v případě, že ho dáte na správné místo. V každém pokoji se musíte držet trochu jiných pravidel.

Koupelna

Do této místnosti jednoznačně patří. Většinou si ho lidé dávají nad umyvadlo, kde plní nejvíce praktickou stránku. Musíte ale myslet také na odrazy a umístění světel. V tomto případě nad tím naštěstí příliš nemusíte přemýšlet. Zvažte ale přidání dalšího zrcadla, např. na stěnu. Uvidíte nejen svůj obličej, ale celé tělo a můžete si snadno zkontrolovat svůj outfit před odchodem z domu.

Mohlo by vás zajímat:  Orchideje mohou dělat parádu dlouho, ale jen při správné péči

Ložnice

Zde myslete na odrazy, které vás mohou rušit během spánku. Většinou se zde zrcadla dávají na šatní skříň, kde jsou velmi praktická. Jestli patříte mezi jedince, kteří řeší spiritualitu, zrcadlo si do ložnice vůbec nedávejte. Podle některých lidí přitahuje negativní emoce a noční můry, což se může odrazit na kvalitě vašeho spánku, pokud jste na tyto věci citliví.

2150532982
Zdroj obrázku: Freepik

Obývací pokoj

V obýváku má zrcadlo velmi důležitou funkci, a to hlavně v malém prostoru. Dokáže totiž opticky zvětšit prostor, když ho správně umístíte. V tomto případě ho pověste proti oknu, aby se v něm mohlo odrážet přirozené světlo. Umístit ho můžete také nad krb, kde bude působit velmi elegantně a luxusně. A stále vám opticky zvětší místnost.

Mohlo by vás zajímat:  Oblíbené domácí rostliny mohou být velmi nebezpečné. Tyto krásky obsahují jed

Chodba nebo předsíň

V tomto prostoru může také opticky zvětšit prostor. Získáte zde velmi praktickou výhodu, protože budete moci zkontrolovat svůj vzhled těsně předtím, než odejdete z domu. Dávejte si pozor, aby na zrcadlo nešlo žádné sluneční světlo, protože by mohlo docházet k odrazům. Potom byste se v něm stejně neviděli nebo s tím měli velké problémy.

Zdroj: https://www.theglassguru.com/blog/a-guide-to-mirror-placement-in-your-home/
Přidat na Seznam.cz