Closeup Shot Drosophila Slice Orange

Past z jablečného octa naláká a usmrtí ovocné mušky

Jakýkoliv hmyz v domácnosti je nepříjemností. Naprostá drtivá většina hmyzu je nám k ničemu a navíc škodí. Může se jednat o mravence, komáry, mouchy, ale třeba také ovocné mušky. Jakmile spatříte ovocné mušky, měli byste začít bít na poplach co nejdříve, než se rozmnoží. Nevýhodou tohoto hmyzu je rychlé rozmnožování a nálety na ovoce, zeleninu, ale také nezakryté potraviny. Vyzbrojte se proti těmto škůdcům, stačí na to jednoduchá past.

Potenciální nakažení bakteriemi a viry

Na první pohled vypadají ovocné mušky nenápadně a neškodně. Nenechte se ale zmást, tento drobný hmyz svým hodováním na potravinách způsobuje kontaminaci. Přenáší bakterie, viry a další mikroby, které výrazně ovlivňují naše zdraví. Když spatříte mušky, jak hodují na potravinách, vyhoďte je, hrozí totiž nákaza, která za to určitě nestojí.

Mohlo by vás zajímat:  Pár kreativních úprav staré oblečení promění v originální model

Pozor na shnilé ovoce

Největším lákadlem pro mušky je shnilé ovoce, jež vydává pach etanolu a ethylacetátu. Vzniká kvašením ovoce a jiných typů potravin. Mušky milují tuto sladkou a mírně kyselou vůni. Když se dostanou na tyto potraviny, začnou okamžitě s jejich konzumací. Zbavte se všech kontaminovaných potravin, důkladně vyčistěte všechny povrchy, abyste se mohli zbavit této škodné.

Zdroj obrázku: Freepik

Zázračný jablečný ocet

Stejně jako u spousty jiných problémů tak i zde uplatníte služby domácích prostředků. V tomto článku si ukážeme hlavně využití jablečného octa. Smícháním jablečného octa společně s čisticím prostředkem na nádobí získáte mocnou zbraň proti ovocným muškám. Jablečný ocet bude lákat mušky, zatímco čisticí prostředek je omráčí.

Mohlo by vás zajímat:  Vdechněte nový život starému nábytku a vytvořte si doma stylový retro kousek

Příprava je jednoduchá, stačí nalít půlku skleničky jablečného octa do sklenice bez víčka a přidat několik kapek čisticího prostředku na nádobí. Celou směs pořádně promíchejte, aby nevznikla sraženina na povrchu. Hotovou směs přelijte do jednotlivých nádob, rozmístěte po kuchyni a počkejte do rána. Po probuzení vylijte obsah těchto nádob a tento postup aplikujte každý den tak často, dokud se jich nezbavíte.

Zdroj: https://www.countryliving.com/home-maintenance/cleaning/a27284947/how-to-get-rid-of-fruit-flies/
Přidat na Seznam.cz